Sol·licitud de canvi de bases de cotització en el règim especial de treballadors autònoms

Publicada el 15/11/2009

L'article 26 de l'Orde de 24 de novembre de 1970, disposa que les persones incloses en el Règim Especial de Treballadors autònoms podran canviar anualment les seves bases de cotització, triant-ne una altra amb els límits establerts legalment. Aquesta norma permetia fer el canvi en les bases de cotització una única vegada a l'any, i el tràmit s'havia de sol·licitar expressament davant les administracions de la Tresoreria de la Seguretat Social abans de l'1 d'octubre de l'any en curs.

Aquesta normativa legal va ser modificada amb efectes del 8 de desembre de 2007, i és a partir d'aquell moment quan els treballadors autònoms tenen la possibilitat de canviar l'esmentada base en dues ocasions durant l'any. Els canvis seran efectius a partir de l'1 de juliol de l'any en curs i de l'1 de gener del següent any, havent-se de sol·licitar sempre abans de l'1 d'abril i de l'1 d'octubre, respectivament.

En referència als treballadors autònoms que hagin complert els 50 anys, només podran incrementar les seves bases de cotització fins al límit màxim legalment establert, que per al present any és de 1649,50 euros; podent, anualment, incrementar la base de cotització per un percentatge igual a l'IPC previst anualment pel Govern.

Actualment la base de cotització d'aquest col·lectiu està fixada en 3166,20 euros mensuals i, com s'ha dit anteriorment, en 1649,40 euros per als treballadors autònoms que hagin ja complert els 50 anys.

Finalment indicar que actualment la pensió per jubilació es calcula sumant les bases de cotització dels 15 últims anys de la nostra vida laboral. Les pensions d'invalidesa permanent, viduïtat, orfenesa, etc., tenen assenyalats altres períodes de còmputs diferents dels que hem esmentat per a la jubilació.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×