Atenció amb les noves estafes!

Publicada el 20/11/2009

Des del Col·legi de Fisioterapeutes del País Basc i el de Madrid se'ns ha informat de l'existència de dues estafes que han sofert fisioterapeutes d'ambdues comunitats autònomes. Són les que segueixen:

1. Certificats falsos de qualitat.

El modus operandi és el següent: es rep una trucada en nom del Ministerio de Salud on es comenta que per 300 euros, el centre/fisioterapeuta contactat obtindrà un "certificat" que l'acredita per aparèixer a la guia de centres autoritzats pel Ministerio de Sanidad. Òbviament els certificats són falsos i la Comunidad de Madrid ha assegurat que no existeixen guies d'aquest tipus.

2. Suposades empreses de riscos laborals.

Aquestes "empreses" es posen en contacte amb els centres per telèfon. Volen saber el número de la Seguretat Social del titular o titulars per oferir cursos gratuïts de riscos laborals o de formació de la Unió Europea. Després, aquestes "empreses" presenten una llista d'afiliats al Ministerio de Trabajo y Seguridad Social que és l'entitat que ho comptabilitza, i així poden, posteriorment, rebre fons de la Unió Europea.

Tot i que a Catalunya no tenim constància de casos similars, creiem oportú que disposeu d'aquesta informació per si us hi trobeu i, en aquest cas, us demanem que ens ho comuniqueu per poder actuar en conseqüència.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×