Hipoteràpia i el cavall idoni

Publicada el 03/04/2009

El passat 31 de març va tenir lloc, a la seu col·legial, la conferència "La hipoteràpia i el cavall idoni". La ponència va ser presentada per la coordinadora de la Comissió d'Hipoteràpia del Col·legi, la Sra. Teresa Xipell, a qui van acompanyar dues membres de la mateixa Comissió, la Sra. Montserrat Quintana i la Sra. Núria Pastallé.

La hipoteràpia és un tractament complementari de la Fisioteràpia que utilitza el movent rítmic i tridimensional del cavall amb l'aire al pas. Són molts els beneficis que aporta, tant a nivell motriu, sensorial com psicoafectiu; és per aquesta raó estem davant d'una teràpia especialment indicada per a pacients amb patologies neurològiques. El cavall és l'instrument principal d'un tractament hipoterapèutic i, exactament, sobre les característiques específiques que ha de tenir aquest animal per a poder realitzar un bon tractament, va versar la conferència.

No tots els cavalls són bons per a realitzar hipoteràpia. Un cavall idoni ha de combinar dos aspectes essencials: ha de complir unes especificitats a nivell morfològic i a nivell temperamental. En quant a morfologia, ha de tenir una alçada d'entre 1.5 m. i 1.6 m., un dors ferm i elàstic, una creu amb bona disposició per poder acollir la sella, uns posteriors simètrics i ben alineats, i una gropa forta perquè pugui empènyer i avançar amb seguretat. En l'aspecte del caràcter ha de ser un animal tranquil (per això convé que no sigui massa jove), noble i habituat al soroll, que hagi estat sotmès a una doma natural i que no sigui de pura raça.

Les tres ponents van aprofitar la conferència per promocionar i divulgar els beneficis de la hipoteràpia en pro de la millora de la qualitat de vida de pacients amb patologies cognitives.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×