Mare, treballadora i autònoma

Publicada el 15/07/2009

Ser mare ja és de per si un canvi important en la vida d'una dona. No només treu hores de son i de dedicació a una mateixa sinó que també requereix un esforç econòmic important. Si a més de ser mare, sou treballadores i autònomes, la cosa encara es complica una mica més, doncs fins que no existeixi com a dret universal la conciliació laboral i familiar, haureu de ser dones 'tot terreny'. En aquest aspecte l'Administració no ajuda gaire, però del que si podeu gaudir són d'uns beneficis i prestacions que, com a mínim, poden fer més real aquella frase popular que diu que 'els nens arriben amb un pa sota el braç'.

Per tal d'ajudar-vos a aclarir idees i fer-vos sabedores de tot allò a què teniu dret, us mostrem un esquema amb els beneficis fiscals i les prestacions econòmiques de què podeu gaudir totes aquelles dones us trobeu donades d'alta en el règim especial d'autònoms de la Seguretat Social.

De la mateixa manera us oferim un parell d'informacions extres que considerem que poden ser del vostre interès.

PATERNITAT

De conformitat amb el que disposa la legislació vigent, el pare té dret a la suspensió del contracte de treball durant tretze dies ininterromputs i a percebre la corresponent prestació econòmica. Haurà de presentar l'oportú expedient administratiu davant l'INSS. L'empresa on presti els seus serveis haurà d'expedir l'oportú certificat de cotitzacions. El pare, a més del gaudi d'aquests dies, també té dret al permís de com mínim dos dies més (dependrà del conveni col·lectiu segons l'activitat de l'empresa) amb càrrec exclusiu a aquesta.

COTITZACIONS (EXEMPCIÓ DE PAGAMENT)

La treballadora autònoma que després del part es reincorpori al treball per a reprendre la seva activitat, tindrà dret a una exempció en el pagament de les quotes d'autònoms de la seguretat social per un període màxim d'un any. La treballadora autònoma haurà de tramitar davant de la tresoreria de la Seguretat Social que correspongui al seu domicili, el canvi en l'esmentada situació, per a això haurà de presentar la corresponent resolució administrativa de l'INSS a través de la qual li va ser concedida la maternitat, document en el qual consta la seva data d'inici i de finalització.

Tota aquesta infromació és tan sols un resum. Podeu trobar més informació al web de la Generalitat de Catalunya www.cat365.net i a la pàgina web del Ministeri de Treball i Immigració del Govern central www.seg-social.es

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×