Sopar Col·loqui 2009

Publicada el 22/09/2009

El divendres 18 de setembre, l'Hotel Barceló Sants va acollir el tradicional Sopar Col·loqui que organitza el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya amb la voluntat de reunir tots els professionals de la Fisioteràpia que integren el Col·legi. Aquest any, el motiu del Col·loqui va ser "Neurologia i neurociència. Nous reptes i teories" i va comptar amb la presència del Dr. Nolasc Acarín, metge especialista en neurologia i cervell i Creu de Sant Jordi, i del Dr. Josep Medina Casanova, fisioterapeuta i director del Departament de Rehabilitació Funcional de l'Institut Guttmann.

El doctor Acarín va destacar la gran importància de la Fisioteràpia per al desenvolupament de la neurogènesi, mentre que el doctor Medina va afirmar que la recerca translacional, que consisteix en la combinació de la investigació biomèdica, la informàtica, les noves tecnologies i l'enginyeria, ajuda els lesionats medul·lars a reduir la discapacitat i millorar les relacions socials.

Tots dos facultatius van afirmar que encara que s'està estudiant la regeneració neuronal queda molt camí per a recórrer i la millor via per a la rehabilitació neurològica d'un pacient, encara és la Fisioteràpia.

Sopar Col·loqui 2009_3

L'acte va cloure, com cada any, amb el lliurament del Premi June Nystrom, distinció que s'atorga a professionals que s'han caracteritzat per la seva tasca de difusió i promoció de la nostra professió. Enguany aquest premi va ser concedit al Sr. Pere Narbona Marrassé, col·legiat número 3 i degà honorífic del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. El premi fou entregat per l'actual degà del Col·legi, Sr. Francesc Escarmís, mentre de l'anterior degà, Sr. Daniel Jiménez, va tenir unes paraules per al Sr. Narbona, del qual va dir que havia estat per ell un referent tant personal com professional.

Sopar Col·loqui 2009_4

El Sr. Narbona Marrassé fou nomenat degà del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya el 1992. El seu mandat va durar quatre anys, durant els quals va intentar, entre d'altres, que la Fisioteràpia i els fisioterapeutes fossin considerats integrants d'una ciència sanitària per part de l'Administració. En la seva tasca com a fisioterapeuta va coordinar la qualitat en un centre de Fisioteràpia, labor que compaginava amb la d'infermer en una ABS pionera en la prevenció sobre la incontinència urinària en l'Atenció Primària. Va exercir també com a investigador amb una beca FIS. Actualment, col·labora amb la Comissió de Parkinson i Trastorns del moviment del nostre Col·legi.

Des del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya volem agrair a tots els col·legiats i als assistents al Sopar Col·loqui la seva presència a l'acte, així com a les entitats col·laboradores i patrocinadors per seva participació i suport: Banc de Sabadell, Mútua General de Catalunya i Electromedicarin. Us esperem a tots el proper any.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×