Vilafranca del Penedès acull el Curs bàsic d'embenat neuromuscular

Publicada el 14/10/2010

El cap de setmana del 2 d'octubre es va realitzar a Vilafranca del Penedès el Curs bàsic d'embenat neuromuscular, organitzat pel Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya mitjançant el Grup d'Interès del Penedès i amb la col·laboració de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès (HCAP), que va cedir les instal·lacions.

La tècnica de l'embenat neuromuscular es va desenvolupar a Àsia durant la dècada dels 70 i està basada en conceptes de quiropràxia i cinesiologia. A finals dels noranta va ser introduïda a l'Europa central i, d'aleshores ençà, fisioterapeutes de diferents països treballen en el desenvolupament de diferents aplicacions. Actualment s'està investigant quins són els mecanismes d'acció i els efectes dels embenats, atès que se li coneixen utilitats biomecàniques, exteroceptives, neuroreflexes, analgèsiques i circulatòries.

Curs ENM Penedès   Curs ENM Penedès

En aquest curs, els fisioterapeutes van entrar en contacte amb el marc teòric dels embenats neuromusculars i van aprendre i practicar tècniques d'embenat per a diferents músculs -tant amb finalitat tonificant com de relaxament- tendons, lligaments, cicatrius, edemes i hematomes.

El curs va ser un èxit de participació, fins a punt d'haver d'ampliar el nombre de places i de pensar en una segona edició ja que molts col·legiats es van quedar en llista d'espera.

Els participants van valorar positivament el contingut del curs així com la possibilitat d'aplicar la tècnica en el seu dia a dia professional.

Grup d'Interès del Penedès

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×