El món del descans, una nova alternativa per a la professió

Publicada el 12/11/2010

El nostre company Lluís Puig, fisioterapeuta des de 1996, professor col·laborador de la Fundació Universitària del Bages i de la Universitat Internacional de Catalunya, fisioterapeuta de l'Hospital de l'Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet i col·laborador del programa Els Matins de TV3, ha participat en la creació de l'empresa Fisiodescans, un nou projecte que combina els coneixements de persones de l'àmbit empresarial i dels fisioterapeutes coneixedors de la biomecànica i patomecànica de les persones que, després d'estudiar l'anatomia de cada client, l'aconsellen el millor matalàs per aconseguir un millor descans, equilibri, confort i salut.

En paraules del Sr. Puig, "l'empresa neix de la unió i el consens d'idees entre dos executius d'una important empresa del sector del matalàs amb un gran bagatge i experiència, i un servidor, fisioterapeuta. Ens vam basar en la pregunta que ens fan a molts fisioterapeutes a diari: quin és el millor matalàs o coixí per dormir? jo els vaig dir que qui millor podia respondre'ls aquesta pregunta era un fisioterapeuta, coneixedor de la biomecànica de les persones i de les seves lesions. Partint d'aquesta qüestió, de seguida vam tenir empatia i vam començar a treballar, a posar fil a l'agulla. Amb l'ajut d'un fabricant català vam començar a analitzar diferents materials (viscoelàstic, escumes, làtex, molles) i teles per buscar tenir una àmplia gama de sensacions i fermeses. Jo tenia molt clar que el primer que havíem de cobrir en tota aquesta gama de productes que es fabricava sota la nostra supervisió eren les deformitats estructurades i les posturals, perquè molts mals d'esquena són a causa de males postures, moviments repetitius i una mala elecció del matalàs, atès que ens passem un terç de la nostra vida al llit.

Hem elaborat dues línies de matalassos: una de diferents fermeses i una altra amb diferents adaptabilitats. Volem trencar una mica amb la idea de... "m'han dit que em compri un viscoelàstic o un làtex", atès que cadascú és diferent i és molt important que el matalàs s'adapti a les seves característiques i no a la inversa.

A Fisiodescans, el fisioterapeuta realitza una anàlisi, una exploració del client per tal d'encaminar-lo a fer una "cata" de matalassos i, en funció a les seves característiques, li recomanem un matalàs més ferm o més adaptable; seguidament l'assessor comercial formalitza la comanda. Volem crear una xarxa de botigues (franquiciades) en què se segueixin les mateixes pautes: un fisioterapeuta per analitzar i aconsellar i un assessor comercial per atendre els clients. A més pretenem que a la mateixa instal·lació hi hagi incorporada la consulta del fisioterapeuta. Som 3 persones molt emprenedores. Els meus dos companys acumulen 28 anys d'experiència en el sector i junts volem posar en marxa un projecte que ens il·lusiona i el qual estem convençuts que pot fer un molt bon servei a la població. Prova d'això és que en aquests moments ja tenim sol·licituds per a franquícies a Barcelona, Sabadell i Vic.

L'objectiu d'incorporar fisioterapeutes al món del descans té una doble finalitat: que el fisioterapeuta tingui una altra sortida en el món laboral i prestigiar-lo, donant-li un protagonisme assessorant els ciutadans en l'elecció de quelcom tant important a la seva vida com és el seu matalàs. Les dades actuals ens diuen que el mal d'esquena representa el primer problema de salut crònic de la població a Catalunya amb un 29,6%, i que més d'un 24% de la població de l'Estat Espanyol presenta dolor cervical o dorsolumbar, que són la segona causa de consulta als centres d'atenció primària i un dels principals motius de malalties professionals i causa d'incapacitat temporal".

Aquells que estigueu interessats en rebre més informació, treballar-hi o adquirir una franquícia, podeu fer-ho a www.fisiodescans.com

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×