Conferència: Abordatge fisioterapèutic en pacients afectats per sida

Publicada el 16/12/2010

El passat 14 de desembre, la seu col·legial va acollir la conferència: "Abordatge fisioterapèutic en pacients afectats per sida". Va ser conduïda pel Sr. Josep Viladoms, fisioterapeuta del Centre Sociosanitari de l'Ametlla del Vallès, que actualment disposa de 18 places per a persones diagnosticades amb la sida.

La conferència va començar fent referència a l'evolució de la malaltia en els últims anys. A la dècada dels 90, la sida era una malaltia aguda i amb molta mortalitat. Gràcies a la important evolució que han fet els medicament antiretrovirals, actualment ens trobem davant d'una malaltia crònica i amb molta menys mortalitat, això sí, els efectes de la malaltia poden ser molts i diversos. El Sr. Viladoms ens va comentar que el pacient afectat per la sida és pluripatològic i que, generalment, pateix patologies de tipus reumatològic, neurològic, traumatològic i afectacions respiratòries, essent les principals malalties la toxoplasmosi, la tuberculosi, el citomegalovirus i demències associades a la sida, etc. Totes aquestes característiques el fan un pacient molt perfilat davant del qual, si tenim en compte tot el seu bagatge social i personal, el fisioterapeuta, en el tractament d'aquest pacient, ha de mostrar una gran seguretat i autoritat, ser flexible, exercir el reforç positiu i, a nivell clínic, mirar de trobar la màxima funcionalitat i autonomia del pacient.

Conferència Abordatge fisioterapèutic de malalts amb sida Conferència Abordatge fisioterapèutic de malalts amb sida Conferència Abordatge fisioterapèutic de malalts amb sida

L'acte va cloure amb diverses preguntes dels assistents, que es van mostrar molt interessats en la tasca a nivell de Fisioteràpia que cal desenvolupar amb aquests tipus de pacients i amb l'experiència personal del Sr. Viladoms.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×