El Col·legi s'apropa al Baix Camp

Publicada el 02/12/2010

El passat 30 de novembre, membres de la Junta de Govern van realitzar la dècima visita per terres catalanes amb motiu de la campanya col·legial 'El Col·legi en moviment'. En aquesta ocasió es van desplaçar fins a la comarca del Baix Camp per acostar-se als fisioterapeutes de la zona amb l'objectiu de compartir experiències i conèixer, de ben a prop, la realitat de la professió en aquell territori.

Al matí, el degà, senyor Francesc Escarmís, i la tresorera, senyora Montserrat Inglés, van visitar l'Hospital de Sant Joan de Reus. Van poder veure la nova àrea de Fisioteràpia, que disposa d'un bon equipament i d'un espai molt ampli. Tot seguit es van dirigir al CAP de les Borges del Camp, on van ser atesos pel fisioterapeuta, senyor Antoni Piñol, que els hi va mostrar les instal·lacions i el sistema informàtic d'historial mèdic. Posteriorment van visitar el CAP Sant Pere de Reus, on van parlar amb la directora tècnica de salut, Dra. Marta Baltrich, i amb la secretària de direcció, Sra. Ma Carme Solà. Van intercanviar opinions i van poder veure les dues àrees bàsiques de què disposa el centre i la unitat de recerca. Seguidament van visitar la residència de gent gran ICASS, on van poder parlar amb el seu coordinador, senyor Francisco Fernández, i els dos fisioterapeutes del centre i van observar com fan servir la Wii com a una eina més de treball.

A la tarda, van visitar el centre d'educació especial Alba, on van veure com treballen la simulació sensorial amb els nens i les nenes que no saben comunicar-se. Posteriorment es van reunir amb la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, senyora Rosa Garrido, que els va explicar la distribució dels centres de Fisioteràpia concertats i els parcs per a la gent gran.

Apropament Reus Apropament Reus

Tot seguit, la Universitat Rovira i Virgili, a Reus, va acollir la reunió entre representants de la Junta de Govern del Col·legi i col·legiats del Baix Camp. La taula presidencial va estar integrada pel degà del Col·legi, Sr. Francesc Escarmís, i el vocal de la Secció Territorial de Tarragona, Sr. Carlos Tremps, que va animar els assistents a exposar opinions i idees. Posteriorment el degà va prendre la paraula per explicar l'objectiu de l'acció d'apropament al col·legiat, així com la importància per a la professió del Pla de malalties reumàtiques i de l'aparell locomotor, que va anar precedit d'un espai per al debat. Els fisioterapeutes assistents van poder preguntar qüestions que els preocupaven, tals com l'ampliació de la borsa de treball a Europa, la repercussió del títol de grau, la Llei del medicament, poder treure llibres de la biblioteca de la URV i sobre l'ensenyament de la hidroteràpia a les facultats.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×