Es reconeixen els nostres drets competencials!

Publicada el 26/02/2010

L'Audiència Nacional ens ha donat la raó. En tres sentències diferents, aquest tribunal ha decidit no anular part de l'Ordre CIN 2135/2008 del Ministeri de Ciència i Innovació, per la qual s'estableixen els "requisits per a la verificació de títols universitaris oficials que habiliten per a l'exercici de la professió de fisioterapeuta". L'Audiència Nacional ha considerat oportú desestimar les demandes presentades pel Consejo General de Colegios de Médicos (CGCOM), la Federació d'Associacions Professionals de Teràpies Naturals de Catalunya (TENACAT) i els terapeutes ocupacionals; tots tres grups pretenien atribuir-se com a pròpies i exclusives competències dels fisioterapeutes, tals com l'ergoteràpia, l'osteopatia o la quiropràxia.

La primera de les sentències emeses considera que el diagnòstic no està reservat a l'àmbit mèdic -com reclamava el CGCOM-, atès que "no s'ha de confondre el 'diagnòstic de les malalties' amb la 'valoració diagnòstica' de la fisioteràpia". La segona sentència, la que dóna resposta a la demanda interposada pel TENACAT, estableix que l'osteopatia i la quiropràxia "són mètodes específics d'intervenció de la fisioteràpia", a més de determinar que "no es pot sostenir amb un mínim de rigor que l'ordre impugnada envaeixi cap competència d'una professió que no està regulada" ni sotmesa a "cap control administratiu". I finalment, la tercera sentència ha desestimat la demanda interposada pels terapeutes ocupacionals afirmant que "l'ergoteràpia no és un terme exclusiu d'aquests professionals i, per tant, és vàlid que sigui estudiat i emprat pels fisioterapeutes".

En resum, tres sentències que reforcen i reafirmen les nostres demandes per poder desplegar totes les competències i atribucions per a les quals ens habiliten els nostres coneixements teòrico-pràctics. Una molt bona notícia per a la nostra professió.

Podeu obtenir més informació aquí.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×