La Fisioteràpia respiratòria centra el III Esmorzar Col·loqui de Lleida

Publicada el 17/03/2010

El passat dia 27 de febrer va tenir lloc el III Esmorzar Col·loqui a la capital lleidatana. Un any més, la Secció Territorial de Lleida va organitzar aquest acte, que enguany va tractar un àmbit poc conegut però molt interessant per al futur de la nostra professió: la Fisioteràpia respiratòria.

Les ponents convidades van ser dues fisioterapeutes lleidatanes especialitzades en aquest camp. Primerament, Maria Bedoya, fisioterapeuta de la Unitat de Fisioteràpia respiratòria de la Clínica Pont des Chaumes de Montauban (França) i antiga secretària de la Secció de Lleida del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, va obrir l'acte amb la ponència "Abordatge del pacient amb problemes respiratoris aguts"; seguidament Laia Cabau, fisioterapeuta de l'Àrea de Fisioteràpia respiratòria de l'Hospital de Santa Maria de Lleida, va parlar sobre "L'abordatge del pacient amb problemes respiratoris crònics". D'aquesta manera vam conèixer la intervenció fisioterapèutica, tant des de la vessant del tractament de la patologia aguda com crònica.

A continuació, els assistents a la jornada van poder degustar un bon esmorzar, cortesia del Col·legi, mentre es relaxaven i es retrobaven amb antics companys.

A continuació, Laia Cabau va realitzar una sèrie de tècniques de Fisioteràpia respiratòria amb una pacient real que va col·laborar amb nosaltres i ens va demostrar l'eficàcia d'aquest tractament en directe.

Com a cloenda, es va establir un col·loqui entre les ponents i els col·legiats, en el qual es van exposar diverses experiències de l'àmbit de la Fisioteràpia respiratòria i es van resoldre petits dubtes i inquietuds.

Entre tots hem de lluitar per tenir cabuda en el món de les patologies respiratòries i aconseguir que se'ns acabi reconeixent com a un membre més de les unitats de pneumologia.

Finalment, la Secció Territorial de Lleida vol agrair, un cop més, la gran participació del col·lectiu de fisioterapeutes lleidatans, atès que hi van assistir uns 70 col·legiats. Aquesta resposta és la que ens anima a seguir desenvolupant aquesta tasca.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×