La conferència: Quasi 300 tipus de mals de cap descrits. Quins hauríem de tractar? Tot un èxit de participació

Publicada el 25/03/2010

El passat dimecres 10 de març, el casal de l'Obra Social de Caixa Catalunya del barri del Raval de Barcelona va acollir la conferència Quasi 300 tipus de mals de cap descrits. Quins hauríem de tractar?, impartida pel Sr. Dean Watson i organitzada per la Comissió de l'Aparell Locomotor del Col·legi, que va aprofitar aquest acte per fer la seva presentació oficial.

Dean Watson és fisioterapeuta especialista en mal de cap i migranya. Es va graduar a l'Institut de Tecnologia Sudaustralià (SAIT) el 1976. Al 1983 va completar el Grau en Teràpia Manipulativa Avançada (SAIT) i, al 1991 el Màster de Ciències Aplicades per a la Investigació a la Universitat d'Austràlia Sud.

El Sr. Watson ens va explicar que actualment es poden definir més de 300 mals de cap i migranyes, però que, tot i que la medicina tradicional els ha considerat, en la majoria dels casos, com la conseqüència d'un trastorn vascular, no és així. Els seus estudis doctorals, que realitza actualment a la Universitat de Murdoch (Perth) on investiga el paper de la informació aferent cervicogènica en el procés de la migranya, afirmen que poden existir mals de cap relacionats amb una afectació dels Nuclis Trigèmins Cervicals (NTC) o amb una afectació dels tres nivells superiors de la medul·la. Ambdues causes tindran efectes sobre el tronc cerebral. Així doncs, tenim tres parts implicades en les cefalees i les migranyes: els NTC, les tres primeres arrels cervicals i el tronc cerebral. Aquestes alteracions provocaran una simptomatologia específica, i per tant, una bona exploració i el coneixement del funcionament d'aquests tres elements implicats serà essencial per tal d'actuar adequadament.

 Conferència de Dean Watson Conferència de Dean Watson Conferència de Dean Watson

Segons el mètode definit pel senyor Watson, avaluar i determinar el nivell segmentari cervical, o sigui, la precisió diagnòstica, és la base per aplicar un tractament amb garantia d'èxit.

Per a més informació podeu clicar l'enllaç www.giftfromdeanwatson.com on, després d'introduir el vostre nom i correu electrònic, rebreu tres presentacions en Power Point, comentades en anglès pel propi Sr. Watson, on fa una exposició de la base de la seva experiència personal, en la qual desafia el model mèdic actual dels mals de cap i la seva classificació, així com l'evidència científica que recolza la seva experiència clínica.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×