L'acció El Col·legi en moviment arriba al Penedès

Publicada el 14/04/2010

En el marc de la iniciativa col·legial "El Col·legi en moviment", el passat 30 de març, representants de la nostra institució es van donar cita a Vilafranca del Penedès per tal de conèixer de primera mà quin és el sentir dels col·legiats penedesencs i en quina situació es troba la Fisioteràpia en aquesta demarcació.

Durant el matí, el degà i el vicedegà del Col·legi, Sr. Francesc Escarmís i Sr. Manel Domingo, respectivament, van visitar el CAP de Vilafranca, l'Hospital i el CAP del Vendrell així com el Sociosanitari Ricard Fortuny, per conèixer personalment quin paper se li atorga i com es treballa la Fisioteràpia en aquests centres.

A la tarda, la Fundació l'Espiga ens va obrir les seves portes per a la reunió que teníem programada amb els col·legiats i col·legiades del Penedès. Va obrir l'acte una conferència a càrrec del Sr. Santos Sastre, vocal de la Junta de Govern del CFC i responsable de l'Àrea de Relacions Institucionals, professor de la Universitat de Barcelona, director del CMRF i vicepresident de la FIOPF. La conferència portava per títol "Tratamiento de la escoliosis. Investigación. Técnicas y resultados", i presentava un estudi en què es concloïa que la Fisioteràpia, juntament amb un diagnòstic i un tractament precoç, era capaç de modificar estructuralment les corbes progressives patològiques que provoquen l'escoliosi.

Posteriorment, el Sr. Escarmís va prendre la paraula per exposar els motius que havien dut al Col·legi a iniciar aquesta acció d'apropament als col·legiats; va explicar la situació del Pla d'Atenció Primària i Salut Comunitària, el qual se'ns presenta com una oportunitat perquè s'hi especifica que podrem desenvolupar al màxim les nostres competències; i va fer referència al Pla director de Malalties Reumatològiques, el qual de moment està aturat per unes al·legacions presentades per la nostra institució en pro de la defensa de les nostres competències. De la mateixa manera va explicar com s'havia desenvolupat la Jornada col·legial del 27 de novembre, en què es va tractar el paper de la Fisioteràpia dins del model sanitari, i en la qual es va concloure que era necessària una major presència del fisioterapeuta dins del sistema de salut català.

A continuació va arribar el torn de debat. Els assistents a l'acte van fer preguntes relacionades amb el litigi del CFC amb el CGCF, la situació dels fisioterapeutes en l'àmbit de l'educació i el Títol de grau en Fisioteràpia; qüestions que van tenir resposta en la mesa presidencial.

Finalment i davant la petició, per part de la taula, de la creació d'un grup d'interès de la zona, van respondre afirmativament 5 col·legiades, quedant així prevista la constitució d'una nou grup d'interès que s'afegirà al del Maresme, Terres de l'Ebre, i Osona i el Ripollès.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×