La Fisioteràpia, en combinació amb un diagnòstic i un tractament precoç, claus per a la millora de l'escoliosi

Publicada el 14/04/2010

Vilafranca del Penedès va acollir el passat 30 de març l'última parada de la campanya col·legial "El Col·legi en moviment". En el marc d'aquesta acció, es va presentar la conferència "Tratamiento de la escoliosis. Investigación. Técnicas de Tratamiento y Resultados", un estudi realitzat pel vocal de Relacions Institucionals del Col·legi, Sr. Santos Sastre, i que ell mateix es va encarregar de presentar.

El Sr. Sastre ve explicar que, després d'anys de no tenir evidències científiques de què la Fisioteràpia sí podia corregir l'escoliosi, es va decidir demostrar allò que els fisioterapeutes ja sabien per la seva experiència diària: unes determinades tècniques de Fisioteràpia poden corregir una corba progressiva, motiu pel qual s'havia d'atorgar a la Fisioteràpia una preponderància terapèutica més gran. Per tenir evidència científica d'aquesta afirmació es va decidir realitzar un estudi amb conills, als quals se'ls hi va provocar una escoliosi per mitjans quirúrgics. Una meitat va rebre tractament de Fisioteràpia i els altres, no. Els animals que van ser tractats amb tècniques fisioterapèutiques van acabar amb una escoliosi de 25.6º, mentre que els que no havien rebut el tractament tenien una desviació de 55.2º, fet que demostrava que la Fisioteràpia havia produït la millora.

El projecte va passar d'hipòtesi a realitat. La Fisioteràpia, juntament amb un diagnòstic i un tractament precoç, havia estat capaç de modificar estructuralment les corbes patològiques creades per mitjà de cirurgia, aconseguint un resultat òptim.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×