Mònica Mallafré, membre del Grup d'Interès del Maresme, col·labora amb l'Associació Maresme Oncològic

Publicada el 10/05/2010

L'Associació Maresme Oncològic va organitzar, el passat dia 15 d'abril a la Fundació Hospital de Mataró, una xerrada sobre la prevenció i el tractament del limfedema, una acte al qual el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya hi va donar suport.

Mònica Mallafré Mercadé, fisioterapeuta del Departament de Obstetrícia, Ginecologia i Reproducció de l'Institut Universitari Dexeus de Barcelona i fisioterapeuta del Centre Fisiovilassar a Vilassar de Mar, va remarcar la necessitat de comptar amb la figura del fisioterapeuta, tant en la sanitat pública com en la privada, dins d'un equip multidisciplinari, i la importància de la unificació de criteris per valorar, prevenir i tractar el limfedema.

A la xerrada es va insistir en la prevenció del limfedema i les infeccions en les extremitats afectades després d'una limfadenectomia axil·lar, per un càncer de mama, o pèlvica i/o aòrtica, per un càncer ginecològic.

Es va explicar que l'objectiu del tractament del limfedema secundari i primari és reduir el volum de l'extremitat afectada i prevenir el desenvolupament de complicacions.

Actualment, es realitza la cirurgia del limfedema amb microcirurgia i amb la qual s'estan obtenint bons resultats. Malgrat això, no podem deixar de banda la teràpia física descongestiva portada a terme per fisioterapeutes especialitzats en limfedemes. Aquesta teràpia consisteix en: drenatge limfàtic manual, mitges compressives, mesures higièniques i exercicis.
En breu, a l'Associació Maresme Oncològic, s'organitzaran tallers d'autoembenats i d'exercicis.

Volem agrair la col·laboració del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i de l'Associació Maresme Oncològic per l'interès mostrat en l'organització i desenvolupament de la xerrada.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×