L'Assemblea col·legial aprova, per majoria, el compte de resultats de l'exercici 2009

Publicada el 27/05/2010

El passat 22 de maig, tal i com estableixen els Estatuts del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC), es va celebrar la XXVII Assemblea Ordinària, que va servir per presentar la Memòria 2009 i per sotmetre a l'aprovació dels col·legiats assistents el balanç econòmic del darrer exercici. Seguint el compromís de descentralització de les assemblees col·legials fet per la Junta de Govern, aquesta assemblea va tenir lloc a Tarragona.

La mesa assembleària va estar presidida pel degà del Col·legi, el Sr. Francesc Escarmís, que va estar acompanyat per dos integrants de la Junta de Govern: el secretari, Sr. Ricard Corgos, i la tresorera, Sra. Montserrat Inglés.

El degà va iniciar l'acte donant la benvinguda als assistents i tot seguit va passar la paraula al secretari, que va presentar la Memòria tècnica de l'any 2009, on es recollien diverses dades referents al perfil del col·legiat català i també diferents anàlisis estadístiques extretes dels serveis que ofereix el Col·legi. A més, va presentar els diversos organismes col·legials que integren la nostra institució: grups d'interès i treball, seccions territorials i comissions.

XVII Assemblea Ordinària XXVII Assemblea Ordinària XXVII Assemblea Ordinària

Tot seguit el degà va fer un resum de les activitats col·legials realitzades el darrer any. Les va dividir en tres grups: professionals, col·legials i de relacions institucionals. De les primeres, va voler destacar-ne la lluita contar l'intrusisme, la resolució de la punció seca i la creació de l'informe del treballador autònom. De les segones, les col·legials, en va destacar la campanya 'El Col·legi en moviment', la creació de grups d'interès i l'increment d'activitats formatives; i de les terceres, les relacions institucionals, va fer menció al Pla d'Innovació d'Atenció Primària i Salut Comunitària, un projecte que vol dissenyar unes polítiques i uns plans d'acció i de gestió de recursos que es tradueixin a millorar la qualitat de l'atenció de salut; i al Pla Director de Malalties Reumàtiques i de l'Aparell Locomotor, que pretén planificar unes actuacions destinades a millorar l'atenció de les malalties reumatològiques. De la mateixa manera va parlar de l'èxit de la Jornada col·legial 'Mirada cap a un nou model assistencial eficient en Fisioteràpia', i de la signatura de convenis amb diferents entitats i institucions destinats a crear vincles que puguin oferir beneficis, tant al nostre col·lectiu com als nostres pacients.

Posteriorment, la tresorera del Col·legi va presentar els comptes anuals del 2009. Els col·legiats assistents a l'acte van aprovar per majoria el compte de resultats, i per unanimitat destinar el benefici de l'exercici 2009 a un fons de maniobra d'imprevistos per al 2010 que, en cas que no s'utilitzi, quedarà al romanent del Col·legi.

Com a últim punt de l'ordre del dia es va passar al torn de precs i preguntes, que va servir perquè els col·legiats posessin idees en comú i poguessin aportar les seves reflexions respecte a la situació actual que viu la Fisioteràpia i a la funció del Col·legi. Es van realitzar preguntes entorn a l'intrusisme, a la relació amb les mútues i al consentiment informat. Aquest espai va servir també perquè el vocal de comunicació del Col·legi, Sr. Martí Armengol, fes una crida als col·legiats perquè es donessin d'alta a les llistes de distribució col·legials, fet que els permetrà rebre notícies i d'altres informacions que el CFC els vulgui fer arribar.

Per finalitzar l'acte, el degà va voler fer una reflexió al voltant del concepte 'rehabilitació' i va instar els col·legiats a emprar sempre el terme 'Fisioteràpia' per referir-se a les actuacions que fem diàriament els fisioterapeutes per recuperar lesions.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×