El Grup d'Interès d'Osona i el Ripollès presenta la conferència "Rehabilitació cardiorespiratòria", a càrrec d'Esteve Bosch

Publicada el 22/06/2010

El passat 3 de juny, l'Alberg Canonge Collell de Vic va acollir una trentena de fisioterapeutes que van poder gaudir de la conferència "Rehabilitació cardiorespiratòria" presentada pel Sr. Esteve Bosch de Jaureguízar, fisioterapeuta especialista en rehabilitació cardiorespiratòria de la Unitat de Cirurgia Cardíaca de l'Hospital de Bellvitge.

El Sr. Ricard Castro, fisioterapeuta especialista en Fisioteràpia respiratòria i professor de la Universitat de Vic, va començar la sessió fent una breu introducció sobre l'estat de la rehabilitació respiratòria dins el sector sanitari i sobre els estudis que avui dia s'ofereixen d'aquesta especialitat, i va remarcar la manca d'informació i de formació al respecte.

El Sr. Esteve Bosch, per la seva banda, va explicar el protocol d'actuació (objectius de tractament, tècniques preventives per evitar complicacions, etc.) que se segueix a l'Hospital del Bellvitge des de que un pacient ingressa a la Unitat de Cirurgia Cardíaca fins que és donat d'alta.

Els assistents a la conferència van participar activament i van posar sobre la taula els dubtes i dificultats amb què es troben en el seu treball diari, així com la necessitat d'estendre la presència del fisioterapeuta a les unitats de cures intensives de tots els centres hospitalaris per tal de facilitar el procés de rehabilitació de les persones ingressades.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×