El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya col·labora amb el Dipsalut en el projecte Parcs Urbans de Salut i Xarxes d'Itineraris Saludables

Publicada el 07/07/2010

El passat 5 de juliol, membres de la Junta de Govern van assistir a la presentació del projecte Parcs Urbans de Salut i Xarxes d'Itineraris Saludables del Dipsalut, organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona. Amb aquesta iniciativa es pretén posar en pràctica l'activitat física en els espais públics dels municipis gironins. El Col·legi col·labora amb aquesta proposta avalant els parcs urbans fabricats per l'empresa Lappset i treballa perquè els dinamitzadors d'aquests espais siguin fisioterapeutes.

Els Parcs Urbans de Salut són un conjunt d'aparells per a fer exercici físic dissenyats per una comissió tècnica d'experts de tots els àmbits de la salut i l'esport. Garanteixen un treball homogeni de tot el cos, la idoneïtat de cadascun dels exercicis, la seguretat i l'accessibilitat del parc, que conté aparells dissenyats per fer tracció de braços, el·líptica o camí d'obstacles, entre d'altres.

Els Itineraris Saludables són recorreguts urbans i periurbans que transcorren tant pel medi natural com per dins la població. Comencen i acaben dins el nucli urbà i estan connectats entre ells formant les Xarxes d'itineraris Saludables.

Es preveu que a partir del mes d'octubre i durant mig any s'instal·lin tots els Parcs Urbans de Salut i les Xarxes d'Itineraris Saludables previstes. El Dipsalut implantarà 159 parcs i tota la senyalització de les 121 xarxes d'itineraris. De moment, 120 ajuntaments, el 54% de la demarcació de Girona, han sol·licitat aquests equipaments. Aquestes xifres suposen donar servei a 508.994 habitants, és a dir, a un 67,7% del conjunt de la població de la província.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×