La Fisioteràpia s'apropa a les escoles catalanes

Publicada el 08/09/2010

Un any més, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya va celebrar, a Barcelona, el Dia Mundial de la Fisioteràpia. Enguany el degà, Sr. Francesc Escarmís, i el vicedegà, Sr. Manel Domingo, van presentar davant les institucions públiques, sindicats i associacions de pares i mares d'alumnes, la campanya "La Fisioteràpia a l'escola". La intenció era donar a conèixer quins moviments han de fer els nens i nenes en situacions quotidianes. Aquesta campanya de prevenció es presentarà a 40 escoles de tot Catalunya.

El senyor Escarmís va destacar que "per evitar futures patologies és molt important prevenir-les". Per aquest motiu va afirmar que "aquesta iniciativa adreçada als nens evitarà futures lesions musculosquelètiques". Va afegir que "aquest programa no només és per als infants sinó també per als pares i els mestres. Així els adults podran donar certes pautes a la canalla i alhora posar-les en pràctica, com per exemple explicar com s'ha de seure o l'ús de la motxilla escolar".

Roda de Premsa DMF 2010 Taller Hiporessius DMF Respi 2010

D'altra banda el senyor Domingo va afirmar que "el dolor d'esquena es presenta en un 10% del nens de 10 anys, percentatge que pot augmentar fins a un 70% al final del creixement, entre els 16 i 21 anys, aproximadament". Va comentar que "aquesta patologia es pot incrementar per un mal ús dels ordinadors, les motxilles o les males postures a l'hora de seure. Per aquest motiu el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya vol realitzar aquesta campanya de salut incidint en els hàbits posturals, l'exercici físic i la manipulació de les càrregues". El senyor Domingo va afirmar que "les taules que hi ha a les aules no estan preparades per a tots els alumnes perquè no tots els nens són iguals, tenen estatures diferents; en canvi, les taules, són totes iguals". També va instar les administracions públiques a fer un esforç per evitar totes les patologies que puguin aparèixer per culpa del mobiliari escolar o els portàtils.

Durant tot el dia la plaça Universitat de Barcelona va acollir un envelat divulgatiu on es van realitzar diverses activitats: un Taller d'abdominals hipopressives, Fisioteràpia veterinària i Eines de la medicina tradicional xinesa / Tuina. L'envelat va estar obert fins les 20.00 h i s'hi van realitzar tractaments fisioterapèutics.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×