El coaching i la programació neurolingüística ajuden a fidelitzar els nostres pacients

Publicada el 28/10/2011

T'agradaria millorar el teu servei i mantenir i augmentar la teva cartera de clients? Aquesta i d'altres preguntes es van plantejar i contestar el passat 18 d'octubre a l'inici de la conferència de desenvolupament d'habilitats personals i socials per a fisioterapeutes, "Coaching i programació neurolingüística (PNL)", a càrrec del Sr. James Haigh, especialista en coaching i PNL. El Sr. Haig també és tutor del Màster en Coaching Executiu i Personal de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, a més de ser coach col·laborador en la Leadership Development Teaching Unit de l'IESE Business School. La presentació de l'acte va ser a càrrec del degà del CFC, Sr. Manel Domingo, el qual va destacar que el coaching permet establir un vincle amb el pacient per fidelitzar-lo al nostre centre.

El Sr. Haigh va afirmar que el coaching i la programació neurolingüística ens orienta i ens obre opcions per aportar valor al servei que oferim i dóna qualitat a tot el que envolta a aquest servei. Així doncs, aquest millor tracte farà que el client torni a adreçar-se a nosaltres una propera vegada, aconseguirà la fidelització; per què? perquè està content amb el nostre servei. I a més, potencialment, podrà recomanar-nos a d'altres persones.

Per poder posar en pràctica el coaching i la PNL cal tenir una comunicació efectiva i afectiva i mostrar responsabilitat amb el nostre pacient. Per aquest motiu cal millorar les habilitats emotives, de persuasió i de motivació. En aquest sentit va exposar un cas real en el qual el fisioterapeuta va esbrinar, gràcies a què va saber escoltar i va guanyar-se la confiança del pacient, que el seu dolor provenia de l'estrès.

Els elements principals del coaching, segons va explicar el Sr. Haigh, són: tenir confiança en un mateix, saber escoltar, tenir responsabilitat, aprenentatge continu i mantenir la retroacció entre el pacient i el fisioterapeuta. Va afegir que totes aquestes habilitats es van adquirint amb la pràctica i l'experiència.

En aquesta conferència es va parlar també, de les habilitats del coaching i de l'aspecte relacional amb el pacient.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×