Comunicat del CFC: Catalunya no necessita més escoles de Fisioteràpia

Publicada el 01/12/2011

Amb aquest comunicat volem transmetre la nostra perplexitat en referència a l'anunci d'uns nous estudis de Fisioteràpia a Tortosa quan encara, d'acord amb els informes dels òrgans competents del Departament d'Economia i Coneixement, aquesta nova escola de fisioteràpia resta pendent d'aprovació.

És difícil d'entendre que es pugui fer públic i s'afirmi que es faran uns estudis si no es disposa dels permisos corresponents, i entenem que és una pressió intolerable que pot condicionar la decisió final.

Esperem que aquelles persones que tenen la responsabilitat de prendre les decisions sobre l'obertura o no d'aquesta nova escola no es vegin influenciats per aquesta situació, i tinguin en consideració l'opinió del sector.

Actualment a Catalunya hi ha nou escoles de fisioteràpia, de les quals tres són públiques i sis privades. Aquestes escoles generen uns 1100 fisioterapeutes anualment tenint en compte que tenim 7700 fisioterapeutes col·legiats actius, en poc més de 7 o 8 anys doblaríem el nombre de fisioterapeutes a Catalunya. Com a dada complementària s'ha d'afegir que més del 12% dels fisioterapeutes col·legiats manifesten que no treballen, xifra que s'ha triplicat en un any.

La fisioteràpia forma part de les ciències de la salut i, per tant, d'un pilar bàsic de la societat del benestar. Qualsevol mesura que es prengui ha de partir del coneixement exhaustiu de la realitat i del consens de totes les parts. El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya és l'organisme que representa la fisioteràpia com a ciència de la salut que és i, per tant, és l'organisme que coneix millor les necessitats per garantir l'ocupabilitat dels futurs fisioterapeutes, essent aquest el principal objectiu de tots estudis universitaris.

Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×