L'Institut Desvern reprèn un projecte solidari per a amputats a Haití

Publicada el 01/03/2011

Com segurament recordareu, l'Institut Desvern va demanar voluntaris aquest estiu per anar a Haití a realitzar protetitzacions i rehabilitació a les víctimes del sisme que va patir aquest país el mes de gener de l'any passat. Es calcula que de les 300.000 persones que van resultar ferides, més de 4.000 varen patir amputacions.

Aquest projecte va haver de ser ajornat per problemes de logística al mateix Haití així com per una epidèmia de còlera. Serà durant aquest mes de març quan el projecte es posi, finalment, en marxa.

El tècnic en ortopèdia Gustavo Correa marxarà a treballar a Haití per col·laborar amb altres organismes i així donar l'oportunitat d'utilitzar una pròtesi a persones que no podrien accedir-hi sense la seva ajuda. La idea és formar un petit grup de voluntaris, amputats, fisioterapeutes, psicòlegs, que es desplacin a Haití per posar aquesta idea en marxa. Al mateix temps es vol formar un grup de religioses perquè, posteriorment, puguin donar continuïtat al servei.

El centre estarà situat als afores de Puerto Príncipe, en un complex sanitari on hi ha un petit quiròfan, sala de rehabilitació i un espai cedit per a confeccionar el taller de pròtesis. La intenció és que sigui un centre de col·laboració i atenció en el qual, en qualsevol època de l'any, qualsevol persona pugui desplaçar-s'hi i ajudar en tot el que sigui possible. No només es vol confeccionar pròtesis, sinó que es pretén que amb el temps, els haitians siguin autosuficients i puguin fer front a la demanda de pròtesis que requereix un amputat, tant per a pacients nous com per a la reposició de pròtesis un cop aquestes ja no siguin funcionals.

Els interessats poden contactar per telèfon al 93 371 01 08 o per correu electrònic a sabiaqueerastu@hotmail.com

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×