Novetats en referència al recurs interposat contra el Decret regulador de les teràpies naturals

Publicada el 20/04/2011

L'any 2007, el Govern de la Generalitat va promulgar el Decret 31/2007, pel qual es regulen les condicions per a l'exercici de determinades teràpies naturals.

Tot i que el decret complia el compromís electoral dels partits del Govern d'aleshores, el cert és que permetia que altres professionals exercissin tasques pròpies dels fisioterapeutes i, a més, excedia les competències de la Generalitat en instaurar noves titulacions.

El decret va ser objecte de recurs contenciós administratiu per part de l'Estat i del Consell General de Col·legis Oficials de Metges. El Col·legi, amb la col·laboració del Consejo i de l'Asociación Española de Fisioterapeutas, també va recórrer el decret davant del Tribunal Superior de Justícia (TSJ). Lògicament, la Generalitat s'hi va oposar i també ho va fer la Federació d'Associacions de Professionals de Teràpies Naturals de Catalunya i el Col·legi de Psicòlegs.

La resolució de tots els recursos indicats va ser coincident i es va declarar la il·legalitat del decret i la seva anul·lació.

La sentència del TSJ va ser recorreguda davant del Tribunal Suprem per part de la Generalitat i de la Federació d'Associacions de Professionals de Teràpies Naturals de Catalunya. El Col·legi es va oposar al recurs, el qual està ara pendent de sentència.

A l'espera de que es dicti sentència, la Generalitat ha decidit desistir del seu recurs. Aquesta decisió representa que la Generalitat assumeix i dóna per bona la sentència del TSJ que va anul·lar el decret. És possible que la perspectiva d'una sentència novament desfavorable i el propòsit anunciat per l'Estat de regular l'exercici de les teràpies naturals hagi estat causa d'aquesta decisió. Sigui com sigui, la qüestió és que ara només la Federació d'Associacions de Professionals de Teràpies Naturals de Catalunya segueix mantenint al Tribunal Suprem la validesa del decret anul·lat.

Tret del cas, improbable, de què la indicada Federació retiri el seu recurs, el Col·legi seguirà al Tribunal Suprem mantenint la seva oposició a la validació del decret i confia en què el Tribunal Suprem confirmi, definitivament, l'anul·lació del decret.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×