El Col·legi s'apropa als col·legiats de la Garrotxa

Publicada el 15/06/2011

El passat 1 de juny, integrants de la Junta de Govern del Col·legi es van desplaçar fins a la ciutat d'Olot en el marc de la l'acció col·legial 'El Col·legi en moviment', per la qual es pretén apropar-se als fisioterapeutes d'arreu de Catalunya per conèixer de primera mà les seves necessitats, inquietuds i propostes.

Durant el matí, el recent nomenat degà del Col·legi, Sr. Manel Domingo, va visitar l'Hospital d'Olot així com el sociosanitari de la capital de la Garrotxa. En ambdues instal·lacions va ser rebut excel·lentment i va poder debatre sobre la situació de la Fisioteràpia a la comarca.

A la tarda, el Club Sant Jordi Catalunya Caixa va acollir una reunió entre representants de la Junta de Govern del Col·legi i col·legiats d'arreu de les comarques de Girona. La taula presidencial va estar integrada pel degà del Col·legi, Sr. Manel Domingo; el vicedegà, Sr. Ramon Aiguadé; el secretari, Sr. Gabriel Liesa, i la coordinadora de la Secció Territorial de Girona, Sra. Alba Resplandis.

La reunió es va iniciar amb les paraules del secretari, donant la benvinguda als assistents. A continuació va cedir la paraula a la Sra. Resplandis, que va presentar als assistents la Secció de Girona, els seus objectius, un dels quals és, òbviament, fer difusió de la Fisioteràpia, motiu pel qual –va explicar- formen part del Fòrum Sanitari gironí, juntament amb els col·legis d'infermeria, veterinària i medicina. També va explicar l'afany del Col·legi d'apropar els serveis i la formació als col·legiats de les comarques gironines, i va instar els assistents a participar i proposar activitats per a la Secció.

Posteriorment el senyor Domingo va presentar als assistents el nou procediment col·legial contra l'intrusisme; va parlar sobre la bona feina que està realitzant l'Associació de Centres de Fisioteràpia de Catalunya, amb la col·laboració del Col·legi, en relació al tema de les mútues; va intentar resoldre els dubtes que molts fisioterapeutes tenen envers el Pla Bolonya i l'actual títol de grau, i com afectarà als ja diplomats, i es va tractar la presència del fisioterapeuta en l'atenció primària. En aquest sentit el degà va posar en coneixement dels assistents un pacte amb el Departament de Salut pel qual l'any 2015, el 25% dels CAP catalans disposaran de fisioterapeuta, no només per fer tractaments sinó també educació sanitària, i tindran pacients derivats de qualsevol altre professional sanitari per tractar processos d'alta prevalença i baixa complexitat.

A continuació i per cloure l'acte, es va donar la paraula als col·legiats assistents, que van mostrar la seva satisfacció per la visita dels membres de la Junta i van expressar les seves inquietuds envers la professió a la seva zona.

El proper desplaçament serà el mes de setembre, a la Seu d'Urgell.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×