L'assemblea col·legial aprova per majoria absoluta el compte de resultats de l'exercici 2010

Publicada el 21/06/2011

El passat 18 de juny, tal i com estableixen els Estatuts del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC), es va celebrar la XXIX Assemblea Ordinària, que va servir per presentar la Memòria 2010 i per sotmetre a l'aprovació dels col·legiats assistents el balanç econòmic del darrer exercici. Seguint amb el compromís de descentralització de les assemblees col·legials, aquesta assemblea va tenir lloc a Lleida.

El degà, Sr. Manel Domingo, va iniciar l'acte donant la benvinguda als assistents i tot seguit va passar la paraula al secretari, Sr. Gabriel Liesa, que va posar en coneixement dels assistents l'ordre del dia i va explicar el funcionament de l'acte. A continuació va cedir la paraula al degà, que va presentar la Memòria col·legial 2010 i les activitats realitzades per la Junta de Govern, les comissions, seccions i grups d'interès i de treball del Col·legi.

Posteriorment, la tresorera del Col·legi va presentar els comptes de l'any 2010. Els col·legiats assistents a l'acte van aprovar per majoria absoluta el compte de resultats així com destinar el benefici de l'exercici 2010 (54.661,28 euros) al romanent del Col·legi.

XXIX Assemblea XXIX Assemblea  

El degà del CFC va tornar a prendre la paraula per presentar l'informe de Junta. En primer lloc va fer un resum històric de la relació entre el CFC i el Consejo General de Colegios de Fisioterapeutas (CGCF). Va recordar que el CFC es va desvincular del Consejo el mes de gener de 2010 –apel·lant a la Llei catalana de col·legis professionals- a causa de no haver estat ateses les nostres peticions: la contenció en la despesa del CGCF, una correlació més justa i equitativa en el binomi contribució-representativitat i el silenci com a resposta a la reiterada petició de diàleg per la nostra part. En una darrera reunió celebrada en el transcurs del primer trimestre del 2011, es va arribar a l'acord que, a partir d'ara, el pagament que cada col·legi hauria de fer al CGCF seria pels ingressos generats i no pel nombre de col·legiats, com es feia fins ara. A més, també es va acordar per poder formar part de les estructures de l'entitat i poder prendre part en les decisions de certs aspectes com, per exemple, les especialitats de Fisioteràpia.

XXIX Assemblea XXIX Assemblea 

Així mateix, en aquest punt de l'ordre del dia, va prendre la paraula, de nou, el secretari per explicar que, tot i que el CFC no pot establir tarifes per tractaments perquè no en té potestat, sí que pot denegar ofertes per a la Borsa de Treball que no arribin a un mínim exigible i ètic, sempre en pro del prestigi de la nostra professió. Per aquest motiu, la proposta és que aquelles empreses que vulguin pubicar ofertes laborals a la Borsa de Treball del CFC ofereixin un mínim de 18 euros per prestació de serveis a centres i de 20 euros per a domicilis; ambdues xifres van ser aprovades per l'assemblea per majoria absoluta. Atesa la creació d'una nova Junta de Govern arran de les eleccions celebrades el mes de maig al Col·legi, el secretari va presentar els membres de la nova Junta i les tasques que realitzaran cadascun d'ells.

En el torn de precs i preguntes, el degà va aprofitar per explicar molt breument el nou procediment d'intrusisme, que es va engegar mesos enrere amb un èxit bastant notable respecte de l'anterior i que és un protocol d'actuació en què el Col·legi es responsabilitza de l'obertura i tancament d'expedients per a cada denúncia i del seguiment i tràmits adients en cada cas.

Només ens queda per insistir, un cop més, en la importància de la vostra participació en les assemblees col·legials. El Col·legi som tots, i quants més assistents a les assemblees col·legials hi hagi, més representatives seran les actuacions del Col·legi en benefici de les inquietuds i les necessitats del nostre col·lectiu.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×