La incontinència urinària, tema central del Dia Mundial de la Fisioteràpia a Barcelona

Publicada el 13/09/2011

Com cada any, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya va celebrar, el passat 8 de setembre a Barcelona, el Dia Mundial de la Fisioteràpia. Enguany el tema central va ser la incontinència urinària i es va informar a la ciutadania sobre què pot aportar la Fisioteràpia per prevenir i tractar aquesta disfunció. Com l'any passat es va muntar un envelat divulgatiu a la plaça Universitat de Barcelona, on es van realitzar diverses conferències i exercicis pràctics.

En aquest sentit el fisioterapeuta i coordinador de la Comissió d'Acupuntura del Col·legi, senyor Andreu Esteve, va explicar algunes tècniques pròpies de la Medicina Tradicional Xinesa i en concret en què consistia la digitipressió. Aquesta tècnica es fonamenta en fer pressió amb els dits per alleujar la tensió muscular i evitar, per exemple, cefalees o impedir que aquesta tensió afecti els òrgans interns del cos. La digitipressió és una eina de treball inclosa dins d'un mètode terapèutic més global, anomenat tuina.

Al migdia, les fisioterapeutes Anna Mauri i Sandra Roca van explicar de quina manera els pacients amb Parkinson poden tractar la incontinència urinària mitjançant els exercicis de Kegel. També van donar consells generals per a les persones que pateixen aquesta disfunció. Després d'una petita pausa, la fisioterapeuta Marta Fontanet va parlar sobre la teràpia abdominoperineal per al tractament de les incontinències urinàries. Per a Fontanet cal enfortir la faixa abdominal per reforçar la protecció dels òrgans pelvians. Seguidament va donar nocions pràctiques als assistents.

Conferència Digitipressió Conferència Parkinson Taller Teràpia abdóminoperineal

Durant el migdia, la fisioterapeuta Elena Gimeno va atendre les persones interessades en la Fisioteràpia respiratòria infantil. Per aquest motiu es va preparar un espai pels més petits.

A la tarda, les fisioterapeutes Alícia Manzanas, Marta Casbas i Lucía de los Santos van tractar el paper de la Fisioteràpia en les escoles d'ordinàries. Posteriorment la fisioterapeuta i coordinadora de la Comissió de Geriatria del Col·legi, senyora Benilde Martínez, va presentar l'última xerrada, que tractava sobre la incontinència urinària i els dispositius absorbents.

Conferència: Incontinència funcional i dispositius absorbents Els mitjans a l'envelat

Les diverses activitats organitzades per commemorar el Dia Mundial de la Fisioteràpia van coincidir a destacar la importància de la nostra professió en la prevenció i el tractament d'una disfunció, la incontinència urinària, que, a Catalunya, afecta prop de 500.000 persones.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×