Arbúcies acull els actes del Dia Mundial de la Fisioteràpia del CFC a la província de Girona

Publicada el 14/09/2011

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya organitza cada any el Dia Mundial de la Fisioteràpia. Aquest any a la província de Girona s'ha realitzat a Arbúcies, gràcies a la col·laboració de l'ajuntament del municipi i del centre de Fisioteràpia Fisioarbúcies.

Durant la jornada es van fer tot un seguit de tallers i xerrades divulgatives sobre els diferents camps de la Fisioteràpia.

La plaça de la Vila es va convertir per un dia en un escenari propi dels centres de Fisioteràpia. El matí es va iniciar amb un taller d'escola d'esquena, en el qual hi van participar tant usuaris que participen en l'Escola d'Esquena que es fa a Arbúcies, com gent que passejava per la plaça. Es va continuar amb un taller pràctic on s'explicaven els trastorns de l'articulació temporomandibular i els seus tractaments amb Fisioteràpia, i un taller demostratiu d'embenats neuromusculars (el k-tape) que va tenir molt bona acollida i molta gent es va deixar posar les cintes adhesives.

DMF 2011 Arbúcies DMF 2011 Arbúcies DMF 2011 Arbúcies

El migdia va arrencar amb força calor -però a l'ombra de l'arbre de la plaça-. Un taller d'estiraments va servir per continuar la jornada amb més ànims, ja que tots els col·laboradors hi van participar. Després es va parlar de la Síndrome del Dolor Miofascial i el seu tractament de punció seca, que va captar molt interès i molts voluntaris entre els assistents.

Tot seguit es va fer un taller d'abdominals i reforç perineal, aconsellables per evitar i/o solucionar disfuncions del sòl pelvià i l'abdomen, com pot ser la incontinència d'orina. Atès que aquesta disfunció és el tema central de divulgació d'aquest any, es va fer una xerrada de cloenda a la sala de La Gabella, sobre la incontinència d'orina i altres disfuncions del sòl pelvià.

La incontinència d'orina és un problema que es viu en silenci, i del qual a la gent li costa parlar. El taller el van fer unes quantes dones, i moltes (i molts també) van parar l'orella. Pacients que ja coneixen el tractament explicaven a d'altres el bon resultat que donava. Uns/unes ho escoltaven interessats, altres venien a consultar, i sembla que vam fer conèixer a força gent que la incontinència d'orina, i també altres disfuncions del sòl pelvià, tenen tractament amb Fisioteràpia.

Gemma Formiga
Membre de la Comissió d'OBUGI del CFC

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×