El Col·legi crea una nova comissió, la Comissió de Fisioteràpia Neuromusculosquelètica

Publicada el 10/02/2012

El passat 8 de febrer va quedar constituïda la nova Comissió de Fisioteràpia Neuromusculosquelètica (NME) del CFC. Aquesta nova comissió neix de la fusió de les antigues comissions d'Aparell Locomotor, Teràpies Manuals i Extremitat Superior. El Col·legi està duent a terme una remodelació de l'estructura de les comissions actuals tenint en compte l'arribada de les futures especialitats oficials en Fisioteràpia.

Els fisioterapeutes que integren la nova Comissió són: Isabel Salvat, Ana Màrquez, Luis Daniel Paz del Río, Miquel Àngel Martínez, Leandro Guttman, Juan López, Xavier Vericat, Rafel Donat, Marc Lari i Xevi Sala, que serà l'encarregat de coordinar les tasques que es duran a terme dins la Comissió. Teràpies Manuals i Extremitat superior s'integren dins la Comissió NME i es converteixen en grups de treball directament vinculats a aquesta. En Juan López i en Xavier Vericat respectivament, són els representants d'aquests grups de treball dins de la Comissió.

La Fisioteràpia NME és una especialitat de la Fisioteràpia dirigida al tractament de trastorns neuromusculosquelètics. Basant-se en el raonament clínic, s'apliquen estratègies de tractament altament especialitzades que inclouen diferents tècniques (teràpia manual, neurodinàmica, dolor miofascial i fisioteràpia invasiva, tècniques instrumentals, exercicis terapèutics, educació del pacient...). La Fisioteràpia NME és guiada pels coneixements científics, l'evidència clínica i l'estat biopsicosocial de cada un dels pacients.

La nova Comissió pretén agrupar, donar suport i fomentar el creixement professional dels fisioterapeutes interessats en aquest àmbit d'actuació, així com fomentar un nivell d'especialització i excel·lència assistencial el més alt possible. La Comissió promocionarà la figura del fisioterapeuta en aquest àmbit dins les professions de la salut, les entitats administratives i els usuaris.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×