El Col·legi dóna suport al CGCF en les crítiques al deficient model de gestió del Sistema Nacional de Salut

Publicada el 17/02/2012

Arran d'algunes notícies aparegudes en diversos mitjans de comunicació, en les quals s'alerta del malbaratament de recursos econòmics que tindrien el seu origen en la inoperància d'alguns mitjans físics emprats pels fisioterapeutes en la seva tasca diària, el Consejo General de Colegios de Fisioterapeutas assenyala que "el problema no és la tècnica, sinó el model assistencial". En aquest sentit, el seu president, Sr. José Antonio Martin Urrialde, critica, en una nota informativa, el deficient model assistencial de gestió en els tractaments de Fisioteràpia del Sistema Nacional de Salut i indica que és aquest el causant de l'elevada despesa que revela l'estudi en què es basen les notícies que recullen els mitjans.

Urrialde afegeix que el model assistencial actual sotmet el pacient a un tractament estàndard i homogeni que no té en compte les peculiaritats de les diverses patologies i que l'estudi "no és un reflex de la realitat actual i demostra l'ús mercantil de tècniques aplicades per professionals no fisioterapeutes".

Des del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya volem mostrar el nostre suport absolut a la postura del CGCF i volem ressaltar la necessitat de millorar l'eficàcia del sistema sanitari que, entre d'altres, inclouria l'aplicació de la derivació directa al fisioterapeuta tal i com recull el Pla director de malalties reumàtiques i de l'aparell locomotor presentat el 2010 pel Departament de Salut, en el qual el fisioterapeuta es converteix en un element molt important en l'atenció primària amb accés directe a certes patologies d'alta prevalença i baixa complexitat, fet que possibilita, entre d'altres: una atenció més eficient i eficaç a l'usuari, atès que l'atenció precoç millora el pronòstic de recuperació; la disminució de la despesa farmacològica, de la duplicitat de consultes i del temps de baixa per incapacitat laboral; en definitiva, propiciaria una important disminució de la despesa sanitària.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×