El Col·legi engega el Pla de Dinamització Científica en Fisioteràpia (PDCF)

Publicada el 22/02/2012

A partir de l'enquesta estatal realitzada durant els mesos d'octubre i novembre pel Consejo General de Colegios de Fisioterapeutas (CGCF) amb col·laboració directa de tots els col·legis professionals -inclòs el CFC- sobre l'estat de la professió, es constata l'esgotament del model actual professional, el del fisioterapeuta clínic generalista, un perfil únic que no dota d'una gran fortalesa la professió davant la crisi.

Per tal de modificar aquesta realitat, el CFC aposta per promocionar i potenciar la investigació en Fisioteràpia. Perquè aquesta sigui productiva per a la professió, cal que el nostre col·lectiu es basi en l'evidència científica i les guies de bona pràctica clínica. Per poder compaginar aquestes realitats es fa imprescindible que es detectin les necessitats professionals i clíniques que caldrien ser investigades i explorades per tal d'aconseguir les següents finalitats:

  • Treballar pel reconeixement competencial de la Fisioteràpia en totes les àrees clíniques i els diferents àmbits laborals.
  • Reforçar amb dades la demanda estatal d'especialitats en Fisioteràpia.

Línies estratègiques:

  • Treballs de recerca sobre la contribució de la Fisioteràpia en les afeccions musculosquelètiques d'alta prevalença i baixa complexitat en l'atenció primària.
  • Evidència científica en l'eficàcia terapèutica objectiva de la intervenció de la Fisioteràpia en les afeccions i malalties de totes les àrees clíniques i àmbits laborals que la professió considera com a camp de reconeixement d'una futura especialitat (geriatria, pediatria, uroginecologia, cardiorespiratori, neurologia, neuromusculosquelètic, esportiva i laboral).

Els responsables:

Per poder tirar endavant el PDCF, el CFC comptarà amb la següent estructura professional:

  • Maria Giné: experta en metodologia de recerca i coordinadora de la Comissió d'Ajuts per a la Recerca.
  • Ramon Aiguadé: responsable de la Revista científica del CFC.
  • Marc Lari: coordinador de les comissions del CFC.
  • Rafel Donat: representant de la Comissió de Formació i Especialitats en Fisioteràpia del CGCF.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×