El Tribunal de Justícia de la Unió Europea dóna llum verda a la difusió de música comercial a les consultes

Publicada el 16/03/2012

Arran de tota la problemàtica que hi ha hagut amb l'SGAE, que podia demanar que qualsevol professional pagués un cànon per divulgar música comercial en les seves consultes, us comuniquem que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea s'ha ocupat del cas d'un dentista italià que havia estat denunciat perquè no pagava per difondre música a la seva consulta de Torí.

La sentència, tot just coneguda, ha dictaminat que els dentistes no han de pagar drets d'autor per la música que difonguin a les seves consultes perquè entén que no hi ha "comunicació al públic" i, per tant, que no han de pagar als productors.

El Tribunal de Justícia precisa que el conjunt de pacients de la consulta és prou limitat com perquè no es pugui considerar "un públic" i, a més, destaca que la difusió de música no té, en aquest cas, caràcter lucratiu atès que els pacients acudeixen a la consulta amb l'únic motiu de ser atesos.

Tot i que el pronunciament del Tribunal se cenyeix al cas dels dentistes, no hi ha dubte que serà igualment aplicable als casos de professionals equivalents i, per tant, també als fisioterapeutes que tinguin música a les seves consultes.

Departament de Comunicació
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×