El Col·legi presenta el nou Grup de Treball de Fisioteràpia Aquàtica - UFAE

Publicada el 14/09/2012

El passat dijous 13 de setembre, el Col·legi va presentar el nou Grup de Treball de Fisioteràpia Aquàtica, que neix amb el nom d'UFAE (Unitat de Fisioteràpia Aquàtica Especialitzada). Aquest grup, que està format per l'Eva Cirera, la Montse Ferrer, l'Esther Mur, l'Anna Verdú i en Rafel Nadal, va estar apadrinat pel Sr. David Barrufet, exporter d'handbol del FC Barcelona i internacional amb la selecció espanyola, que va explicar la seva experiència amb la Fisioteràpia aquàtica i com aquesta l'ha ajudat en la recuperació de la majoria de les seves lesions.

L'objectiu de la creació de la UFAE és presentar una nova línea de tractament que, tot i que no és nova, encara és poc coneguda al nostre país. Atenent a aquesta circumstància, la UFAE vol possibilitar l'obertura d'una nova opció professional per als fisioterapeutes i, en base a aquest objectiu ha elaborat –i presentat a la conferència- el Manual de Fisioteràpia Aquàtica, una eina que pretén ser un punt de partida per a tots aquells i aquelles fisioterapeutes que vulguin descobrir l'apassionant món de l'aigua i un document únic en tot el territori de Catalunya, dirigit a tots aquells professionals que es dediquen a l'àmbit de la Fisioteràpia aquàtica, per tal de treballar sobre unes mateixes bases i directrius a l'hora d'abordar qualsevol tractament dins d'aquest medi.

Conferència GT FA Conferència GT FA

La conferència va servir també per presentar una formació semipresencial, el Curs d'iniciació a la teràpia aquàtica, que s'iniciarà el 29 d'octubre i que comptarà amb una part teòrica en línia i una part pràctica a la piscina, i l'objectiu de la qual és, entre d'altres, oferir les eines i coneixements elementals que ha de tenir el fisioterapeuta que treballa en el medi aquàtic així com les directrius per afrontar el tractament terapèutic amb l'aigua com a mitjà.

Bona feina i benvinguts, companys!

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×