Els consentiments informats preceptius en tractaments de Fisioteràpia

Publicada el 27/03/2013

D'acord amb la definició que en fa la Generalitat de Catalunya al seu portal Canal Salut, el consentiment informat "és la conformitat lliure, voluntària i conscient d'un pacient, manifestada en el ple ús de les seves facultats després de rebre la informació adequada, perquè tingui lloc una actuació que afecta la seva salut.

Els requisits bàsics del consentiment informat són la llibertat, la competència i la informació suficient. Per tant, s'ha d'entendre com un fruit de la relació clínica, sempre basada en els dos pilars fonamentals i insubstituïbles com són la confiança i el procés d'informació, més o menys complex. Hauria d'afavorir la comprensió del procediment proposat, dir en què consisteix, les alternatives possibles, l'oportunitat i els resultats esperats (amb beneficis, seqüeles i riscos), per tal d'arribar a una decisió, ja sigui de tria, d'acceptació o de rebuig".

El CFC, us informa que per tal d'ajudar-vos a garantir el compliment de l'obligació d'informar que tenim els fisioterapeutes en algunes actuacions pròpies de la nostra professió i de no tractar cap pacient sense la seva autorització prèvia, ha elaborat els següents consentiments informats, que podeu trobar al web del Col·legi:

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×