Curs sobre el Risc Psicosocial en el Sector Sanitari de Girona al Fòrum Sanitari de Girona

Publicada el 14/06/2013

El Fòrum Sanitari de Girona, juntament amb la Universitat Abat Oliva CEU, UCF (Unió Consorci Formació) i Quvila, organitza la 2a edició del Curs d'Especialització Universitària de 250 hores i 15 crèdits ETCS (o mòduls formatius independents) sobre el Risc Psicosocial en el Sector Sanitari de Girona.

Aquest curs va dirigit a: persones que treballen en un centre sanitari, ja sigui fent assistència directa o tracte no assistencial amb l'usuari; personal tècnic i sanitari de prevenció de riscos laborals, i a representants de l'empresa i delegats de prevenció del Comitè de Seguretat i Salut en el Treball.

Els objectius principals del curs són:

  • Conèixer les interaccions entre els models d'organització i gestió dels serveis de salut, les condicions de treball en els centres sanitaris i la salut i el benestar, les necessitats i el funcionament del personal que hi treballa.
  • Dominar el maneig de mètodes, tècniques i instruments d'avaluació de la qualitat de vida laboral, les condicions de treball, el clima social, la salut i el benestar psicosocials a la feina.
  • Identificar diferents tipus de factors de risc psicosocial en l'entorn laboral sanitari i avaluar el seu impacte psicosocial.
  • Dissenyar i aplicar estratègies de prevenció de riscos psicosocials en el treball i de promoció de la salut ocupacional positiva i d'organitzacions saludables.

L'itinerari complert té una durada total de 250 hores, però cadascun dels mòduls es poden cursar de forma independent i tenen una durada de 35 hores semipresencials.

Aquest itinerari es desglossa en els 6 mòduls següents, que s'introdueixen progressivament:

  1. Estrès i burnout. Gestió del risc psicosocial, del 31 d'octubre al 21 de novembre.
  2. Violència d'usuaris i pacients vers el professional de la salut, del 28 de novembre al 19 de desembre.
  3. La negociació com a eina de gestió del conflicte en les relacions laborals, del 9 al 30 de gener de 2014.
  4. Treball i temps en professionals i organitzacions de la salut, del 6 al 27 de febrer de 2014.
  5. Autogestió emocional davant de situacions difícils, del 6 al 27 de març de 2014.
  6. Abús de drogues per part de professionals sanitaris, del 3 al 24 d'abril de 2014.

El curs es realitzarà al Col·legi Oficial de Metges i al Col·legi Oficial d'Infermers/eres de Girona (c/ Albereda, 3-5, 3er Edifici Fòrum, 17004 de Girona). Formulari d'inscripció

Si desitgeu més informació, us comuniquem que el proper dia 17 de juny hi haurà una sessió informativa del curs a l'aula de formació del COMG (c/ Albereda, 3-5, 3er Edifici Fòrum, 17004 de Girona). També podeu contactar amb Unió Consorci Formació per telèfon al 93.259.43.81, per correu electrònic (info@ucf.cat) o mitjançant el seu web www.ucf.cat. O si ho desitgeu, podeu trobar més informació aquí.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio