La recerca activa de feina t'ofereix més possibilitats laborals

Publicada el 18/06/2013

Actualment, del 100% de les ofertes de feina que hi ha al mercat laboral, només el 20% es publiquen; és per aquest motiu que hem de ser capaços de poder accedir a aquest mercat 'ocult' on hi ha l'altre 80%, i només ho podrem fer fent una recerca activa de feina.

Aquest va ser el punt de partida de la conferència que va tenir lloc el passat 17 de juny a la seu col·legial de Barcelona, dins el marc de les accions del Servei d'Orientació Laboral que ofereix el Col·legi, a càrrec de la Sra. Iolanda Tabarés, psicòloga, consultora de Recursos Humans i experta en gestió, selecció i formació de personal a l'empresa ITP, i que portava per títol: Com realitzar un CV per aconseguir feina.

Per posar en marxa aquesta recerca activa de feina hi ha diversos aspectes que, d'acord amb la Sra. Tabarés, són bàsics i que hem de tenir clars: els objectius professionals, les fonts d'informació, l'elaboració adequada del currículum, així com la preparació personal per afrontar una entrevista de selecció.

La recerca activa de feina t'ofereix més possibilitats laborals La recerca activa de feina t'ofereix més possibilitats laborals La recerca activa de feina t'ofereix més possibilitats laborals

A la conferència es va fer incidència detalladament en cadascun d'aquests aspectes, de cabdal importància per aconseguir una feina. També es va explicar com parlar i com donar visibilitat i potenciar les habilitats i les competències professionals i personals per aconseguir projectar-les per fer-se visibles en el mercat laboral. De la mateixa manera es va fer incidència en la importància de l'actitud i la motivació de la persona que cerca feina, en les seves habilitats comunicatives, en què i que no ha de constar en un currículum, com fer una carta de presentació i com encarar una entrevista de feina, abans i durant la seva realització.

Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/ Segle XX, 78 – 08032 Barcelona
Tel. 93 207 50 29 / Fax. 93 207 70 22
www.fisioterapeutes.cat/comunicacio