Com i quan reclamar la devolució de l’IRPF de les prestacions per maternitat

Publicada el 17/10/2018

El passat 3 d’octubre es va fer pública una sentència del Tribunal Suprem segons la qual les prestacions per maternitat de la Seguretat Social queden exemptes de tributació en l’IRPF. És a dir: tothom qui va cobrar aquesta prestació (entre 2014 i 2017) pot reclamar-ne la devolució corresponent.

La sentència afecta doncs positivament a totes a les mares (o pares als quals la mare va cedir el dret de cobrament de la prestació per maternitat) que cobressin la prestació entre els exercicis 2014 i 2017.

Per reclamar caldrà iniciar un expedient de “Rectificació d'autoliquidacions” i sol·licitar la devolució de l’ingrés indegut.

Recomanem esperar esdeveniments

Amb tot, l’Agència Tributària ha anunciat que es planteja habilitar un formulari específic i àgil per facilitar les peticions de devolució. Per aquest motiu, el Departament d'Assessoria Fiscal del CFC recomana esperar esdeveniments.

Des del CFC anirem informant puntualment d’aquest afer, que sabem que pot afectar una part dels col·legiats. En qualsevol cas, us recordem que els assessors fiscals del CFC estan a disposició dels col·legiats al correu: fiscal@fisioterapeutes.cat

En AQUEST PDF podeu llegir-hi tota la informació de què disposa ara mateix el Departament d'Assessoria Fiscal del CFC.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×