Publicats al DOGC, entren en vigor els nous Estatuts del CFC

Publicada el 19/10/2018

Un Col·legi “encara més àgil, efectiu i modern”. Amb aquestes paraules defensava el degà del CFC, Manel Domingo, l’objectiu que perseguia la Junta de Govern quan va presentar la proposta d’uns nous Estatuts, el juliol de 2017, aprovats per l’Assemblea General al setembre i que tot just han estat publicats al DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya) i entren en vigor.  

Els nous Estatuts suposen més transparència i accés a tota la informació que necessiten els col·legiats i més facilitats a l’hora de participar en processos de presa de decisions, com ara les eleccions a la Junta de Govern del proper novembre, que van ser convocades al setembre i, per tant, es regiran pels antics Estatuts.

Entre les novetats d’aquest nou text, destaca el fet que és preceptiu que es col·legiï tothom qui exerceixi la Fisioteràpia a Catalunya, sigui en el sector privat o públic. I que es canvien els requisits per acreditar les causes que justifiquen la baixa col·legial, per evitar fraus.

El nou text també fixa la necessitat d’un aval mínim de 50 col·legiats per presentar candidatura de degà, estableix que els mandats de la Junta són de quatre anys i limita l’exercici del càrrec a un màxim de dos mandats consecutius.

Així mateix, els col·legiats tenen el deure de no fomentar l’intrusisme en cap mena d’iniciativa o activitat; fer-ho seria considerat una infracció molt greu (que podria ser sancionada amb la descol·legiació temporal, no superior a cinc anys, o amb una multa econòmica).

Entre altres coses, també es dona més rellevància al Consell Social, que esdevé òrgan de suport de la Junta de Govern.

Teniu el text sencer dels nous Estatuts disponible a la web del Col·legi.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×