El vídeo-consell d’octubre dona consells de Fisioteràpia per prevenir i tractar el limfedema

Publicada el 19/10/2018

El limfedema és una patologia crònica progressiva del sistema limfàtic, que no té cura però sí tractament. La Fisioteràpia no només pot detectar-ne els primers senyals sinó que pot ajudar a prevenir-lo i tractar-lo si ja s’ha manifestat.

Alguns senyals que ens permeten detectar-ne l’aparició són la inflor o enduriment de l’abdomen o les extremitats; la sensació de tibantor a la pell o que els anells, el rellotge, els mitjons o les costures dels pantalons ens estrenyin o ens deixin marca.

Per això el vídeo-consell del mes d’octubre de la campanya “12 mesos, 12 consells de salut”, en què participa el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, està dedicat a aquest tema i ve ple de bones recomanacions.

Per exemple, que davant de qualsevol dels símptomes cal acudir ràpidament al metge o fisioterapeuta, que podrà aplicar mobilitzacions, tractament de cicatrius o drenatge limfàtic manual.

El tema és complex, però el vídeo, que com és habitual no passa dels dos minuts i que podeu veure a través de la pàgina web del Col·legi, desgrana de manera didàctica la problemàtica i transmet una sèrie de consells útils per a la població.

La campanya ‘12 mesos, 12 consells de salut’ és una iniciativa conjunta del Col·legi Oficial de Fisioterapeutes del País Basc, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Navarra, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes d’Andalusia, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de València, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Galícia, el Col·legi Professional de Fisioterapeutes de la Comunitat de Madrid, el Col·legi de Fisioterapeutes de Cantàbria i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×