Marc Lari i Christian Fernández, Fisioterapeutes de l’Any 2018

Publicada el 26/04/2018

Després que el fisioterapeuta Rafel Donat hagi renunciat al premi “per motius personals”, els també nominats Marc Lari i Christian Fernández, responsables del projecte Fisiorunners, rebran aquest 2018 el guardó de Fisioterapeuta de l’Any amb què el CFC reconeix anualment professionals col·legiats per la tasca feta i la difusió que fan de l'ofici.

El premi Fisioterapeuta de l’Any es decideix mitjançant votació popular dels col·legiats després que la Junta de Govern proposi tres candidats. Rafel Donat va ser inicialment qui més suport va rebre (un 56% dels vots) per davant de Marc Lari i Christian Fernández (28% dels vots) i de Marc Sebastián (16%). Però davant la renúncia de Donat, la Junta de Govern del CFC ha decidit respectar-ne la decisió i premiar la segona candidatura més votada, formada per Lari i Fernández.

Així doncs, aquest 2018 el premi Fisioterapeuta de l’Any reconeix els responsables del projecte Fisiorunners, que va portar 30 fisioterapeutes col·legiats i 30 estudiants de Fisioteràpia a assistir en carrera els participants de la passada Marató de Barcelona. Una iniciativa pionera al món, que dóna protagonisme a la figura del fisioterapeuta mentre dura la prova i no només al final.

Marc Lari Viaplana és diplomat en Fisioteràpia per la Universitat Ramon Llull (2000), Màster Universitari en Fisioteràpia de l'Esport i Readaptació a l'Activitat Física (títol oficial) (UAB) i especialista Universitari en Dolor Miofascial i Punció Seca Avançada (URV, UCLM, UAH). Membre de l'equip docent dels Seminaris Travell i Simons®, Lari imparteix formació en Dolor Miofascial i Punció Seca en diferents cursos i màsters arreu del món. És expert en Fisioteràpia Neuromusculosquelètica amb el Certificat de Competència en Fisioteràpia Manipulativa segons el Concepte Maitland (IMTA).

Christian Fernández Samprieto és fisioterapeuta expert en Fisioteràpia Esportiva i màster en Neuromusculosquelètica i osteòpata. Dedicat a l’esport d’alt rendiment, ha estat fisioterapeuta de la selecció espanyola absoluta de waterpolo, fisioterapeuta de la secció de Salt d’Alçada de la Real Federació Espanyola d’Atletisme i fisioterapeuta i osteòpata de diversos tenistes d’elit. Fernández és a més responsable de Salut del Fasttriatlon Club, professor del grau de Fisioteràpia de la UAB i director de FIOS Salut i Formació.

Lari i Fernández rebran el guardó durant la Nit de la Fisioteràpia que tindrà lloc el proper divendres 4 de maig al Museu Blau de Barcelona, coincidint amb el primer dia del Congrés FTP18.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×