Disponible la XV Revista Científica, amb articles de ponents de l’FTP18 i centrada en l’evidència científica

Publicada el 18/06/2018

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya publica el 15è número de la Revista Científica, que inclou articles originals i traduccions d’abstracts d’alguns dels participants a l’FTP18 i treballs finals de grau, entre altres peces interessants per al col·lectiu, i que en aquesta ocasió posa el focus en la necessitat de créixer en evidència científica.

“La Fisioteràpia és la tercera professió sanitària en nombre de professionals, però ens falta créixer en evidència científica per donar validesa a alguns dels nostres tractaments. Aquest és també un dels objectius d’aquesta revista que teniu a les mans”, diu Ramon Aiguadé, tresorer del CFC i responsable de la publicació.

En aquest sentit, Aiguadé destaca que “tres dels articles que publiquem en aquest número comencen amb la paraula efectivitat”, cosa que demostra la preocupació del col·lectiu per “dotar les nostres tècniques de la màxima evidència científica”.

Els dos articles originals d’aquest número són “Efectivitat de l’entrenament muscular del transvers de l’abdomen en pacients amb dolor lumbar crònic” i “Pseudoaneurisma de l’artèria femoral profunda. A propòsit d’un cas”.

S’han traduït els articles “Cribratge de banderes vermelles associades amb el dolor lumbar: res a destacar, continuem. Revisió narrativa” i “La fisioteràpia toràcica en el tractament de la bronquiolitis viral aguda: revisió actualitzada”.

I s’ofereixen sis abstracts, entre el que destaquen, per exemple, “Models d’anàlisi per a la prevenció de lesions en l’esport. Estudi epidemiològic de lesions: el model Union of European Football Associations en el futbol” i “Control motor de la musculatura de l’extremitat inferior en nens amb paràlisi cerebral”.

També hi ha dos articles sobre recerca, dos resums de congressos i quatre TFG.

Des del CFC us animem a llegir-la, segur que hi trobareu coses interessants.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×