Marxeu de vacances? Aquest videoconsell us ajudarà a fer-ho de forma segura

Publicada el 19/07/2018

Ja teniu les maletes a punt? Heu revisat el nivell de l’oli i l’aire de rodes? Són aspectes importants, però no us oblideu que en el vuitanta per cent dels casos, els accidents són causats per la fatiga del conductor.

Així doncs, el videoconsell del mes de juliol recomana planificar el viatge amb anterioritat, realitzar parades cada dues hores, evitar menjars abundants, begudes alcohòliques i estimulants. A més, us anima a hidratar-vos adequadament i regularment. També ens recorda que les principals lesions que es poden produir durant la conducció són les toràciques, per un ús inadequat del cinturó; les lumbars o lesions musculars de la part posterior de la cuixa i panxell, per postura inadequada en utilitzar els pedals i, és per aquest motiu, que ens recomana realitzar canvis posturals al seient i exercicis de relaxació muscular per prevenir mals d'esquena, pèrdua de concentració o cansament general.

Si viatgeu en avió, recordeu que us heu de moure per evitar la síndrome de la classe turista. Per evitar patir-la, és recomanable triar els seients del passadís i vestir-se amb roba còmoda. Si és possible, aixequeu-vos sovint, feu un petit passeig i realitzeu-vos massatges a les cames en direcció ascendent.

La campanya ‘12 mesos, 12 consells de salut’ és una iniciativa conjunta del Col·legi Oficial de Fisioterapeutes del País Basc, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Navarra, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes d’Andalusia, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de València, el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Galícia, el Col·legi Professional de Fisioterapeutes de la Comunitat de Madrid, el Col·legi de Fisioterapeutes de Cantàbria i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×