Intrusisme, tenir fisioterapeutes als CAP, el dolor i l’activitat física terapèutica, són alguns dels temes tractats per la vicesecretària del CFC, entrevistada al Diari de Tarragona

Publicada el 21/01/2019

“És clar que ens preocupa l’intrusisme. Per exemple els centres de massatges o esteticistes que n’ofereixen, sobretot quan es venen com a terapèutics. Els fisioterapeutes estudiem una carrera sanitària de quatre anys: per això podem fer un diagnòstic en Fisioteràpia i decidir el tractament més adequat per a cada pacient. I no tot són massatges”.

És una de les coses que diu la vicesecretària de la Junta de Govern del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, Cinta Mestre (Tortosa, 1983), a l’ENTREVISTA que li ha fet el Diari de Tarragona, publicada aquest diumenge.

Diplomada en Fisioteràpia, llicenciada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport i experta en teràpia manual, sòl pelvià i embaràs, Cinta Mestre és la responsable del canal de YouTube “Ebrefisio”, on el seus vídeos amb exercicis per a l’embaràs i el postpart han rebut desenes de milers de visites.

Mestre explica a l’entrevista que una de les coses que més gent porta a la consulta del fisioterapeuta és el dolor; tema que preocupa i del qual s’ocupen molts professionals de la Fisioteràpia.

També diu que, en alguns casos, són dolors que amb una mica d’activitat física, fent una mica d’esport, es resoldrien. I d’aquesta manera posa sobre la taula un altre tema que és present i futur de la Fisioteràpia: la necessitat de continuar investigant i treballant l’Activitat Física Terapèutica.

Entre altres coses que fan interessant l’entrevista, Mestre destaca a més que els fisioterapeutes treballen també amb pacients oncològics, ja que la Fisioteràpia resulta útil en la recuperació d’alguns d’aquests casos.

Un altre camp de treball de la Fisioteràpia que Mestre posa de manifest és el del sòl pelvià, cosa que, segons ella, està molt bé perquè vol dir que hem superat el vell tabú que feia que les dones s’haguessin de resignar a patir incontinència després de parir.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×