Catalunya s’omple de Fisioteràpia amb la festa del DIFT

Publicada el 08/10/2019

Des de fa uns quants anys, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC) celebra el seu particular Dia de la Fisioteràpia (DIFT) amb activitats commemoratives arreu del territori durant els mesos de setembre i octubre. L’objectiu és apropar al conjunt de la població quines són les funcions i els beneficis de la fisioteràpia per millorar la salut i el benestar dels ciutadans.

Enguany els DIFT del CFC s’han celebrat a Tortosa, Torredembarra, Vic, Girona i Vallfogona de Balaguer (el 28 de setembre), la Seu d’Urgell (10 d’octubre) i, el 5 d’octubre a Barcelona.

“Ens movem tots junts” a Osona

El Grup d'Interès de Fisioteràpia d'Osona i el Ripollès (#GIFOR), sota el lema “Ens movem tots junts”, va organitzar el passat dissabte 28 de setembre els actes del DIFT 2019 a Vic, on l’eix central de la trobada va ser l’Activitat Física Inclusiva.

En primer lloc, es va realitzar una sessió d’Activitat Física Inclusiva guiada per Gisela Parareda, fisioterapeuta del Centre Ocupacional de l’Associació Sant Tomàs i dues persones del propi centre amb discapacitat intel·lectual. A continuació, les fisioterapeutes Zara Ochoa i Alícia Ortas, de l’escola Estel de la mateixa associació, van fer els reptes cooperatius que, mitjançant una bona comunicació i gestió del propi cos, va fer possible crear diverses estratègies per incloure companys i companyes en una activitat, demostrant-nos, per tant, que l'activitat física és una bona eina quan parlem d'inclusió.

La marxa nòrdica va ser l’acte central del DIFT a les Terres de l’Ebre

També el 28 de setembre, la Secció Territorial de les Terres de l’Ebre, va celebrar a Tortosa un taller teòrico-pràctic sobre malalties cardiorespiratòries, que es va centrar en les principals patologies d’aquest tipus i com la Fisioteràpia pot intervenir i ajudar en el tractament i la prevenció. Com aquest any el tema central del DIFT ha estat l’activitat física, es va incloure al programa un taller d’iniciació a la marxa nòrdica al parc municipal Teodor González.

Caminada intergeneracional, a Torredembarra

Els companys i companyes de la Secció Territorial del Camp de Tarragona, van celebrar el DIFT amb una caminada intergeneracional per la costa de Torredembarra, de 5 quilòmetres. Més de 100 caminadors i caminadores de totes les edats es van reunir a la plaça del Castell de Torredembarra per donar el tret de sortida a l’activitat i rebre els obsequis del CFC. A l'arribada, els participants van poder gaudir d'un esmorzar saludable a base d'entrepans, fruita i aigües, i de música ambient.

Els més petits protagonitzen el DIFT a Vallfogona de Balaguer

El mateix dissabte 28 de setembre, la Secció Territorial de Lleida va organitzar una activitat lúdica pensada per als més menuts de la família. L'objectiu era fomentar la Fisioteràpia i pintar les lletres amb el missatge de "aFISIOna't Lleida". L'activitat és va realitzar a la plaça Setze Jutges de Vallfogona de Balaguer, en motiu de la celebració de la festa major del poble, i es trobava en l'espai destinat al públic infantil, on hi havia també jocs de circ i inflables.

Trobada a Barcelona

Els assistents que es van aplegar a la festa final del DIFT a Barcelona van poder gaudir durant tot el matí d’un programa dirigit a divulgar els diferents camps de la Fisioteràpia amb un enfocament pedagògic i proper per a la ciutadania. Per als professionals i amants de la Fisioteràpia hi va haver xerrades sobre la Fisioteràpia respiratòria, treballs de Core en gossos de competició i higiene nasal.

Durant tot el matí, la Comissió de Geriatria va organitzar unes demostracions “Posa’t a la seva pell” on, amb ajuda de la robòtica i la realitat virtual, els assistents es podien sentir com una persona gran quant a problemes de mobilitat i dificultats en les articulacions.

Entre las activitats, el Col·legi també va programar una marxa nòrdica, unes sessions de txikung i un circuit que van reunir a molts participants. Durant tot el matí, els assistents van poder també donar sang gràcies a la col·laboració del Col·legi amb el Banc de la Sang i Teixits.

El degà del Col·legi, Ramon Aiguadé, ha remarcat que “la Fisioteràpia és la tercera professió sanitària de Catalunya en nombre de col·legiats, però necessitem que el conjunt dels ciutadans sàpiga que la Fisioteràpia s’aplica en multituds de situacions i que és un element clau per millorar la qualitat de vida en totes les edats, des de que naixem fins a la darrera etapa”.

Però la festa no va acabar aquí. A la tarda, l’espai Ailaic va acollir una festa per a organitzadors, col·laboradors i voluntaris. Allà es va presentar el vídeo de la jornada matinal a Barcelona, vam poder gaudir d’un tastet amateur del musical El Rei Lleó i es va fer entrega d’un guardó a Fisios Mundi, que premiava la seva activitat solidària. També van rebre un reconeixement el grup de voluntaris que van col·laborar amb nosaltres durant tota la jornada matinal del DIFT.

Des del Col·legi volem agrair a tots els companys de les comissions, grups d’interès i seccions territorials la seva presència al DiFT així com el seu treball incansable durant tot l’any. Gràcies a ells, a tots vosaltres i a la participació i col·laboració de totes les empreses i entitats participants al DIFT hem tornat a aconseguir un doble objectiu: portar la Fisioteràpia al carrer i fer gran aquesta festa!

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×