El videoconsell del mes d’abril tracta de proves d’imatge, dolor i Fisioteràpia

Publicada el 25/04/2019

Sovint anem al metge i, per poder fer-nos el diagnòstic, ens proposen una o diverses proves d’imatge. Per això, amb el sentit didàctic de sempre, el videoconsell del mes d’abril de la campanya “12 mesos, 12 consells de salut”, en què participa el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC), parla aquesta vegada del dolor i de les proves d’imatge.

Es tracta d’explicar el més planerament possible que radiografies, ressonàncies magnètiques, ecografies, escàners i TAC solen formar part dels protocols mèdics precisament perquè permeten descartar afeccions considerades de gravetat.

Un cop descartades les patologies més greus, aquest tipus de proves també ajuden a detectar altres patologies clínicament rellevants, com ara protrusions, hèrnies discals, pinçaments i ruptures tendinoses degeneratives, entre altres.

A més, com s’explica en el videoconsell, estudis científics demostren que aquestes patologies poden patir-les també persones asimptomàtiques, que vol dir que el dolor no és senyal exclusiu d’una lesió sinó que pot respondre a tot un conjunt de factors i, sobretot, que no sempre caldrà operar.

Arribats a aquest punt, el videoconsell recorda que els fisioterapeutes són professionals sanitaris qualificats per al tractament del dolor, perquè coneixen i identifiquen les possibles alteracions del cos i poden resoldre-les amb el tractament més adequat per a cada cas.

La campanya ‘12 mesos, 12 consells de salut’ és una iniciativa conjunta del Colegio Oficial de Fisioterapeutas del País Vasco, el Colegio Oficial de Fisioterapeutas de Navarra, l'Il·lustre Col·legi de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana, el Colegio Oficial de Fisioterapeutas de Galicia, el Colegio Profesional de Fisioterapeutas de la Comunidad de Madrid, el Colegio de Fisioterapeutas de Cantabria i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×