Pere Narbona Marrasé, fisioterapeuta i exdegà del CFC, mor als 76 anys

Publicada el 12/06/2019

Pere Narbona Marrasé, col·legiat número 3 i exdegà del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC), va morir aquest divendres 7 de juny, a l’edat de 76 anys, segons ha informat la seva família, que va acompanyar-lo fins al darrer moment.

Aficionat a la fotografia, la pintura, la música i la lectura; de tracte afable i sempre entregat a la defensa d’aquesta professió nostra, que tant estimava i respectava, Pere Narbona (1942-2019) va ser degà del CFC entre els anys 1992 i 1996, i serà recordat com una persona entranyable i un abnegat professional.

Durant el temps que va ser màxim representant del Col·legi, va mirar de cuidar tant com va poder els col·legiats i les col·legiades, oferint-los un ventall de serveis, assessoria, formació i activitats, i defensant-los de l’intrusisme, com recordava ell mateix el 2007, entrevistat amb motiu del 50è aniversari de la Fisioteràpia.

“Els inicis no va ser fàcils”, afirmava Narbona, “perquè les pròpies institucions eren les primeres a qui els costava considerar la Fisioteràpia una ciència sanitària”. Narbona definia el treball realitzat durant el seu mandat com una feina “de formiguetes”. Una feina constant i imparable que va donar els seus fruits i que va posar les bases per tot el que podem créixer encara com a col·lectiu sanitari.

Precisament, per la seva incansable tasca de defensa, difusió i promoció de la professió, el setembre de 2009 Narbona va ser reconegut amb el “Premi June Nystrom”. Des del moment de la seva creació el novembre de 2010, formava part també, com a degà honorífic, del Consell Social de la Fisioteràpia.

Finalment, l’octubre de 2016 va ser reconegut, amb la resta de col·legiats jubilats aquell any, a la Nit de la Fisioteràpia, la gran festa anual del col·lectiu.

Formava part de la Junta de l’Associació Catalana de Parkinson d’ençà que el 2002 li van diagnosticar aquesta malaltia neurològica degenerativa. Així, des de la pròpia experiència com a malalt i com a professional sanitari que era, sempre insistia en transmetre als fisioterapeutes que “calen professionals qualificats per al tractament d’aquest tipus de patologies perquè, encara que els resultats es vegin només a llarg termini, la satisfacció de donar-los qualitat de vida serà enorme”.

L’actual Junta de Govern del CFC vol reconèixer i agrair tota la bona feina feta per Narbona al llarg de dècades pel bé del col·lectiu de fisioterapeutes i la Fisioteràpia. El nostre condol més sincer a tota la seva família i amics en aquests moments de dolor.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×