Els premis i els homenatges a la professió, protagonistes de la Nit de la Fisioteràpia

Publicada el 11/11/2021

El 26 de novembre, a partir de les 20.30 h, el Col·legi celebra la Nit de la Fisioteràpia 2021, que com és habitual servirà per homenatjar les col·legiades i els col·legiats jubilats i doctorats, i per reconèixer públicament els millors expedients acadèmics 2020-2021. Com és habitual també entregarem el premi al Fisioterapeuta de l’Any i el Premi June Nystrom.

El Premi June Nystrom és un guardó que distingeix i reconeix les i els fisioterapeutes que, per la seva trajectòria professional i la seva implicació amb la professió i el col·lectiu, han sumat valor a la fisioteràpia en tots els àmbits: social, professional, docent i científic. Enguany, la Junta de Govern ratifica atorgar el Premi June Nystrom de Fisioteràpia 2021 ex aequo a Mercè Sitjà i Joan Prat de los Mozos i, de manera pòstuma a Jordi Martí Boronat, excoordinador del Servei de Rehabilitació de l’Hospital Clínic de Barcelona, que va morir el passat mes d’octubre.

Se li concedeix el guardó a Sitjà per la seva trajectòria professional en el camp de la geriatria i l’envelliment dins l’àmbit assistencial, docent i de recerca. Des del 2014 és codirectora del Màster universitari d'Activitat Física Terapèutica per a persones amb patologia crònica, envelliment o discapacitat i professora titular de Fisioteràpia de l'envelliment i cronicitat per la URL a la Facultat Ciències de la Salut Blanquerna (URL). Desenvolupa la seva activitat investigadora al Grup de Recerca GRoW (Global Research on Wellbeing, URL) en projectes vinculats a la fisioteràpia geriàtrica i exercici físic per a la prevenció de caigudes i fragilitat entre d’altres temes, i amb un especial interès envers la fisioteràpia basada en l’evidència des de la seva col·laboració al Centre Cochrane Iberoamericà.

D’altra banda, Prat és un veterà fisioterapeuta expert en sofrologia caycediana amb 40 anys de professió. Ha estat professor de centres universitaris de gran prestigi com les Escoles Universitàries Gimbernat (UAB), Universitat de Girona (UdG), Universitat d’Alcalá de Henares, Universitat de Granada o diverses universitats franceses i belgues. A més ha format part de la revista Kinésithérapie i actualment desenvolupa la seva activitat professional al Grup Clínica Bofill. Va formar part del grup de fisioterapeutes impulsors de l’AEF i de la primera universitat de Fisioteràpia a Espanya a Santa Coloma de Gramenet. Ha tractat personatges il·lustres com el ballarí Rudolf Nureyev, el tinent general Gutiérrez Mellado i el mestre Salvador Dalí, amb qui va treballar durant uns quants anys en la seva recuperació física.

Per la seva banda, i com ja va passar a la Nit de la Fisioteràpia 2020, el Premi al Fisioterapeuta de l’Any d’enguany no premiarà una persona en concret sinó el col·lectiu dels fisioterapeutes docents de les universitats catalanes, que durant la pandèmia han hagut de fer un esforç d’adaptació i diversificació en les seves metodologies docents i de transmissió del coneixement per continuar la seva tasca formativa.

La Nit de la Fisioteràpia 2021, que s’iniciarà a les 20.30 h, tindrà lloc a l’hotel Hilton Diagonal Mar Barcelona, situat al passeig del Taulat, 262-264 de Barcelona.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×