Consells pràctics per teletreballar en bones condicions

Publicada el 09/03/2021

Just ara fa un any es decretaven els primers confinaments perimetrals i, des d’aleshores, el teletreball ha estat una de les solucions obligatòries per prevenir l’expansió del coronavirus. Per aquest motiu, hem pensat que en el videoconsell del mes de març seria interessant enumerar alguns consells pràctics per teletreballar en bones condicions:

  1. Ajustar l'alçada de la cadira fins que sigui còmoda. No hi ha una sola postura correcta. És important anar canviant de posició de tant en tant i no romandre assegut durant més d'una hora.
  2. Escollir la millor distància entre nosaltres i la pantalla de l'ordinador per tal d’estar còmode. Ha d'estar davant del cap i a nivell dels ulls, permetent que el coll estigui recte.
  3. Posar els braços sobre la taula per escriure, evitant moviments sobtats i amb bona postura per moure el ratolí.
  4. Cal programar una sèrie de pauses durant la jornada laboral.
  5. Exercicis lleugers. El millor, sempre que sigui possible, és practicar exercicis lleugers a casa durant aquests moments de pausa a la feina, com caminar per activar els músculs i el sistema cardiorespiratori.
  6. Cal també una bona organització de la jornada en un espai endreçat amb llum natural. També és important mantenir un ritme alimentari saludable, així que cal evitar menjar mentre es treballa.
  7. Aneu a un professional. La persona que pateix dolor o molèsties persistents malgrat aquestes recomanacions ha de consultar un fisioterapeuta, ja que són els professionals qualificats per atendre aquest tipus de malalties.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×