Aiguadé: “La lluita contra l’intrusisme no és corporativisme, és defensar els drets dels pacients i de la societat”

Publicada el 19/04/2021

El passat 15 d’abril, el degà del CFC, Ramon Aiguadé, es va reunir amb els màxims representants dels col·legis oficials d’Infermeres, Farmacèutics i Metges. Va presidir la reunió el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Sr. Pere Aragonès.

La trobada va servir per parlar de les estratègies de futur de la sanitat catalana i per posar sobre la taula la importància i les necessitats dels sistema sanitari, que la pandèmia ha posat encara més de relleu.

En aquest sentit, Aiguadé va tornar a reclamar la necessitat d’ampliar la presència de fisioterapeutes en atenció primària i hospitals, on podem ser la millor resposta davant de malalties que amb l’estructura actual no poden ser ateses amb la màxima eficiència. Destacar també la importància que hi hagi fisioterapeutes a les UCIs, que s’ha demostrat que serveix per reduir l’estada dels pacients en aquestes unitats i de retruc suposa un estalvi per a l’Administració. També va considerar rellevant la presència de fisioterapeutes a les escoles, en les quals poden tenir un paper important en la prevenció i promoció de la salut entre els més joves.

Aiguadé va reclamar més efectivitat en la lluita contra l’intrusisme, una xacra que no només és una competència deslleial per al nostre col·lectiu, sinó també un perill per a la salut dels nostres conciutadans.

De la mateixa manera, va incidir en què per fer possible totes les demandes anteriorment citades, és important que els fisioterapeutes assumim càrrecs de gestió, perquè els ulls del fisioterapeuta afegiran una nova mirada, una nova visió per a l’esdevenir de la sanitat catalana.

La reunió va cloure amb el compromís, per part del vicepresident, de convertir la salut en un dels àmbits més importants de la política pública en la propera legislatura, i amb una aposta ferma per la recerca, l’assistència universal i l’equitat territorial en matèria de salut.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×