El reconeixement a la professió centra la Nit de la Fisioteràpia

Publicada el 17/05/2021

El passat divendres 14 de maig va tenir lloc, a l’hotel Majestic de Barcelona, la Nit de la Fisioteràpia, una trobada a la qual hi va assistir la directora general de Professionals de la Salut del Departament de Salut, Dra. Montserrat Gea, que va entregar el Premi June Nystrom a Josep Medina, fisioterapeuta, psicòleg i doctor per la Universitat de Barcelona. Actual cap de Rehabilitació Funcional de l’Institut Guttmann, la seva trajectòria professional va molt lligada a l’assistencial amb pacients amb gran discapacitat física d’origen neurològic. Medina va compartir ex aequo el guardó més important que atorga el Col·legi amb la fisioterapeuta Marta Casbas, per ser un referent dins l’àmbit de la fisioteràpia infantil i de l’educació, on porta més de 30 anys treballant-hi i la qual ha combinat el treball als centres educatius amb col·laboracions de docència en Màsters de Fisioteràpia Pediàtrica de diferents universitats i activitats formatives del Departament d’Ensenyament. Va entregar el premi a la Sra. Casbas, el Sr. Gustavo Paseiro, president del CGCF i del Colegio Oficial de Fisioterapeutas de Galicia.

La Nit de la Fisioteràpia va congregar més d’una seixantena de persones i es va iniciar amb el discurs del degà del Col·legi, Ramon Aiguadé, que va voler recordar que estàvem celebrant la Nit de la Fisioteràpia 2020, una nit que la pandèmia ens va prendre l’any passat, quan hagués coincidit amb el 30è aniversari de la creació del CFC, trenta anys en què el CFC ha evolucionat, s'ha modernitzat i ha aconseguit posicionar la fisioteràpia com un referent de la sanitat catalana, aspecte que ha quedat encara més palès amb la situació que hem viscut, en què la fisioteràpia s’ha mostrat com una professió necessària de primer nivell. I en aquest sentit va demanar a la Dra. Gea que el Departament de Salut treballés en pro d’una política de salut que la posicioni al nivell que es mereix, aspecte que ella coneix perfectament gràcies a la gran comunicació que hem tingut sempre tant amb ella com amb el Departament.

L’acte va seguir amb el parlament de la Dra. Montserrat Gea, que va voler agrair al CFC la invitació així com la tasca del nostre col·lectiu davant la pandèmia i el nostre compromís amb el sistema de salut i la ciutadania que, entre d’altres, es va demostrar treballant en primera línia i formant-nos per poder fer PCRs, aspecte que va servir per tallar cadenes de transmissió i per fer encara més evident la importància del nostre col·lectiu dins del sistema de salut.

Tot seguit ens va dirigir unes paraules el Sr. Gustavo Paseiro, que, a banda d’agrair la invitació, va voler compartir amb nosaltres en primícia la nova campanya de divulgació del CGCF, centrada en una de les nostres principals competències, l’exercici terapèutic, que actualment s’està veient amenaçada per professions alienes a la nostra. 

La sorpresa del vespre va venir de la mà de Brian Mulligan, membre del Consell Social de la Fisioteràpia del Col·legi, que ens va enviar un vídeo de felicitació pel nostre 30è aniversari, vídeo que podeu veure aquí.

Posteriorment el Col·legi va entregar el premi al Fisioterapeuta de l’Any que, enguany no va guardonar una persona en particular sinó a tot el col·lectiu de la fisioteràpia per la imprescindible tasca que han fet i fan treballant en primera línia en la cura i rehabilitació dels malalts de COVID-19. Va ser un homenatge al conjunt de la professió en el qual hi van participar diversos fisioterapeutes en representació del territori i dels diferents àmbits de la fisioteràpia, els quals ens van explicar com han viscut la pandèmia. I com a colofó a aquest homenatge a la professió, es va compartir amb els assistents un emotiu vídeo realitzat amb un recull d’imatges que ens havien enviat les companyes i companys de la seva tasca laboral durant la pandèmia juntament amb una frase personal de cadascú que els fos inspiradora, motivadora, que els hagués ajudat a superar els moments tan durs que han viscut en el transcurs del darrer any.

Com és habitual, aquest acte va servir també per homenatjar les col·legiades i els col·legiats jubilats i doctorats, i per reconèixer públicament els millors expedients acadèmics 2019-2020. Aquest any, i com a novetat, també hi va haver un reconeixement per als destinataris dels ajuts del CFC als projectes solidaris i a la recerca.

L’acte va cloure amb el vídeo “Junts som invencibles” del grup Bipolar, per fer evident que la unió fa la força i que el treball conjunt és el que permet assolir els objectius comuns.

Tot i haver hagut de posposar aquesta festa de la Fisioteràpia un any, estem molt contents d’haver-la pogut compartir, de nou, amb totes i tots vosaltres.

Podeu recuperar tot l’acte al nostre canal de YouTube.

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×