Evitem les pràctiques clíniques de poc valor

Publicada el 12/12/2022

Fa uns anys l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut va posar en marxa la iniciativa Essencial amb l’objectiu identificar les pràctiques clíniques de poc valor amb més prevalença en el sistema sanitari català i elaborar recomanacions per tal d’evitar-les. Es consideren pràctiques de poc valor aquelles que  són inefectives o no hi ha evidència sobre la seva efectivitat, comporten un risc i comprometen la seguretat del pacient.

La iniciativa col·labora estretament amb els professionals sanitaris i les societats científiques en aquesta identificació i en l’elaboració de recomanacions amb el propòsit de millorar la qualitat de l’atenció sanitària centrada en les persones.

Ara, l’AQuAS, a través del projecte Essencial, acaba de publicar dues noves recomanacions sobre dolor crònic no oncològic, en les quals els professionals sanitaris poden trobar una síntesi de les guies de pràctica clínica i l’evidència científica més actual:

Aquesta web utilitza 'cookies' per oferir-te una millor experiència i servei. Al seguir navegant acceptes la nostra política de cookies.×